Post main image

Θα μάθετε πολλά από τα παιδιά σας, ιδιαίτερα αν κάνετε ένα βήμα πίσω και κοιτάξετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους. Ακολουθούν μερικά πολύτιμα μαθήματα που μάθαμε από τα μωρά. Μπορείτε ελεύθερα να τα εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Η επιμονή είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο. Κυνηγήστε τους στόχους σας και τα όνειρά σας στο ίδιο επίπεδο αφοσίωσης που ένα μωρό εφαρμόζει όταν προσπαθεί να ανοίξει και να αδειάσει όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια στην κουζίνα του σπιτιού σας.

Να είστε χαρούμενοι με την κάθε νέα μέρα που ξημερώνει. Ένα μωρό σχεδόν πάντα ξυπνάει με ένα χαμόγελο, έτοιμο να εξασκήσει τις νέες του ικανότητες και να μάθει νέα κόλπα. Εσείς θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο.

Δεν σου αρέσει κάτι; Πέτα το. Θυμήσου εκείνη τη στιγμή που η γιαγιά έφερε ένα δώρο το οποίο δεν άρεσε στο μωρό σας. ΜΠΟΥΜ – το πέταξε στην άκρη, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Χρησιμοποίησε αυτή την καθοριστική τεχνική ξεκαθαρίσματος στην καθημερινή σου ζωή αλλά χρησιμοποιώντας έναν ελαφρώς πιο ενήλικο τρόπο, δηλαδή λίγο τακτ.

Θέλεις κάτι; Πάρτο! Οι ευκαιρίες υπάρχουν για να τις αρπάζεις. Εάν είναι κάτι που αξίζει, κυνήγησέ το όπως ένα μωρό πηγαίνει προς ένα μπισκότο που έχει πέσει στο έδαφος.

Μην σνομπάρεις μέχρι να δοκιμάσεις κάτι. Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις να τρως γρασίδι (άστο στο μωρό σου αυτό) αλλά άφησε το πάθος του μωρού σου να δοκιμάσει νέα πράγματα να σε εμπνεύσει και να σε βγάλει από τη ζώνη ασφαλείας σου. Θα γίνεις σίγουρα μια καλύτερη γυναίκα ή ένας καλύτερος άντρας.

Να είσαι επιλεκτικός με τα πρόσωπα που αφήνεις να εισβάλλουν στον προσωπικό σου χώρο. Έχεις ποτέ δει ένα μωρό να αντιδρά σε κάποιον με περιορισμένη ενέργεια; Κανένας δεν αξίζει τον χρόνο σου. Είναι απολύτως απαραίτητο να επιλέγεις με σοφία αυτούς που θα έχεις τριγύρω σου.

Το να «παρατηρείς» τους ανθρώπους αποτελεί τέχνη. Τα μωρά μαθαίνουν με το να παρατηρούν προσεκτικά τον κόσμο τριγύρω τους. Θα σε εξέπληττε το τι μπορείς να μάθεις ακολουθώντας κάποιες φόρμες. Μην κοιτάζεις επίμονα όμως. Είναι παράξενο.

Όταν πέφτεις , σήκω ξανά και ξεκίνα από την αρχή. Τα μωρά εξασκούν αυτή την σημαντική ικανότητα ένα εκατομμύριο φορές την ημέρα. Λέγεται δύναμη ψυχής και όλοι έχουμε γεννηθεί με αυτή. Αν την έχεις χάσει, ξαναβρές την. Αν την έχεις χρησιμοποίησε την για καλύτερη ζωή.

Το ήπιο φλερτ μπορεί να σου αποφέρει πολλά. Τα μωρά μπορούν να κερδίσουν ό,τι σχεδόν θέλουν με το να σκάσουν ένα γλυκό χαμόγελο ή μαγνητίζοντας κοιτώντας απλά τα όμορφα μικρά τους μάτια. Υιοθέτησε αυτή την τακτική για να πετύχεις τα πάντα απ’ το να γλιτώσεις μια δραστηριότητα που δεν θέλεις μέχρι να κάνεις τον σύντροφό σου να βγάλει έξω τα σκουπίδια.

 

Όταν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν ξέσπασε σε κλάματα. Κάν’ το όπως τα μωρά και άνοιξε το φράγμα των ορμονών όταν πραγματικά θέλεις να περάσει το δικό σου. Δουλεύει σχεδόν κάθε φορά.

Πηγή: “The Rebel Mama ‘s Handbook For (Cool) Moms”  by Aleksandra Jassem and Nikita Stanley

Δείτε επίσης:

Το άγνωστο τέταρτο τρίμηνο… της εγκυμοσύνης