Μία νέα μελέτη έχει δείξει ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας καφεΐνης δεν είναι μόνο ασφαλής αλλά θα μπορούσε να έχει και οφέλη για τις μέλλουσες μητέρες. Η εγκυμοσύνη δεν είναι πάντα ένα εύκολο ταξίδι και ενώ οι γυναίκες είναι ενθουσιασμένες με τον ερχομό του παιδιού τους στον κόσμο υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα που μπορεί να κάνουν αυτό το ταξίδι ανεπιθύμητο. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η μητέρα θα κάνει τα πάντα για να σιγουρευτεί ότι το μωρό της είναι ασφαλές και ότι τίποτα δεν θα συμβεί που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, αυτό σημαίνει ότι φροντίζει ιδιαίτερα και την διατροφή της.Οι έγκυες γυναίκες αποφεύγουν τον καφέ και την καφεΐνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαιτίας του φόβου ότι θα βλάψουν το μωρό τους. Για μία μητέρα που λατρεύει τον καφέ αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολο.

Τι δείχνει η καινούργια μελέτη για την κατανάλωση καφέ κατά την εγκυμοσύνη;

H μελέτη πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη εδώ. Οι μελετητές βρήκαν, λοιπόν, ότι η κατανάλωση καφεΐνης σε μικρές ποσότητες δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ούτε για τη μαμά αλλά ούτε και για το μωρό.
Βρήκαν επίσης ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας καφεΐνης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κύησης. ενώ δεν σχετίζεται ούτε με την προεκλαμψία ή την υπέρταση στις εγκυμονούσες.