Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;
Via Unsplash

Ακολουθούν άλλοι παράγοντες που απαντούν στην ερώτηση “Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;” και επηρεάζουν το ύψος του παιδιού.

Το φύλο

Συνήθως τα αγόρια είναι ψηλότερα από τα κορίτσια κατά 14 εκατοστά

Διατροφή

Η φτωχή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή κατά τις πρώτες 1000 μέρες ζωής του παιδιού μπορεί να το οδηγήσει σε ανεπάρκεια σημαντικών στοιχείων απαραίτητων για την ανάπτυξή του.

Το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εάν μια γυναίκα καπνίζει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ύψος του μωρού να μην είναι το αναμενόμενο.

Άσκηση

Το να είσαι σωματικά ενεργός συνήθως βοηθάει στην ανάπτυξη. Δυναμώνει τους μυς και τα κόκκαλα. Από την άλλη βέβαια η ενασχόληση με το τρέξιμο και τις ασκήσεις εδάφους μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη και να τραυματίσουν τα κόκκαλα όταν φτάνουμε στην υπερβολή.
Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Ο ύπνος

Κατά προσέγγιση 70 με 80% της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επομένως είναι σημαντικό τα παιδιά να κοιμούνται αρκετά.

Ιατρικοί λόγοι

Μερικά παιδιά γεννιούνται ή αναπτύσσουν στη συνέχεια ιατρικές καταστάσεις οι οποίες μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη εάν δεν τις διαχειριστούν. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται γαστρεντερικές διαταραχές , προβλήματα με τον θυρεοειδή, κοιλιοκάκη, τροφικές αλλεργίες, παθήσεις στο ήπαρ, τα νεφρά ή την καρδιά αλλά και πιο ιδιαίτερες καταστάσεις όπως διαταραχές στα χρωμοσώματα όπως το σύνδρομο Turner. Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε όταν δίνετε κάποια αγωγή στο παιδί σας για τις κοινές παιδικές ασθένειες αφού μερικά φάρμακα συμπεριλαμβανομένου του Ritalin έχει βρεθεί ότι επιδρούν στην ανάπτυξη.

Δείτε ακόμα:

Πρώτη νύχτα με το νεογέννητο στο σπίτι: Τι να περιμένετε;