Post main image

Τα μπισκότα τα λατρεύουμε όλοι μας αφού μπορούμε να τα έχουμε μαζί μας στο γραφείο, να τα βάλουμε στην τσάντα του παιδιού για σνακ, να τα πάρουμε στην παραλία. Μπορούμε μάλιστα να τα βρούμε σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Το ζήτημα είναι τι γίνεται όταν θέλουμε να προσέξουμε τη διατροφή μας και να αποφύγουμε τη ζάχαρη; Ο chef Χρήστος Δάσκαλος ετοίμασε για εμάς την πιο νόστιμη συνταγή για μπισκότα χωρίς ζάχαρη:

Υλικά

1 μπανάνα πολτοποιημένη

1 μήλο πολτοποιημένο

Χυμός από 2 πορτοκάλια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

600 γρ. βρώμη αλεσμένη

180 γρ.  μέλι

40ml ελαιόλαδο

150 γρ.  καρύδια

100 γρ.  σταφίδες

50γρ. μαύρη σοκολάτα

2 κ.γ. μπέικιν  πάουντερ

1κ.γ. σόδα

1/5 κ.γ βανίλια

 

 

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός  μίξερ βάζουμε τα φρούτα, το μέλι  και το ελαιόλαδο . Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την  βρώμη,  την σόδα,  το μπέικιν,  το ξύσμα του πορτοκαλιού  και τη  βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε  τον  χυμό από τα πορτοκάλια  και μόλις ενωθεί και ο χυμός χαμηλώνουμε την  ταχύτητα του μίξερ. Έπειτα βάζουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και την  σοκολάτα .Το μίγμα μας είναι έτοιμο.

Το πλάθουμε με λαδωμένα χεριά με ελαιόλαδο μικρές μπαλίτσες  και στη συνέχεια  το πατάμε ώστε  να του  δώσουμε το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε στους 180°C  για 10’.

Tip! Tα μπισκότα αυτά δεν θα φουσκώσουν πάρα πολύ, οπότε το σχήμα που θα τους δώσετε στην αρχή δεν θα διαφέρει πολύ από το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε μία ακόμη συνταγή:

Πώς φτιάχνουμε μόνοι μας σπιτικό ψωμί του τοστ;