Πώς να μετατρέψουμε τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ στην τέλεια μαρινάδα
Share
Οι χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ είναι ένα από τα πιο ισχυρά και αρωματικά μπαχαρικά που θα ήθελε ένας μάγειρας, προσθέτοντας ένταση και γεύση τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα: από κέικ και μπισκότα μέχρι μαρινάδες.
Αποθηκεύουμε τους κόκκους στο ψυγείο και τους χρησιμοποιούμε μέσα σε μια εβδομάδα. Αν όχι, τότε τους βάζουμε στην κατάψυξη ή τους στεγνώνουμε στον φούρνο και στη συνέχεια τους αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Η μαρινάδα με κόκκους καφέ και κυρίως αν τρίψουμε το κρέας με αυτήν, χαρίζει έντονη γεύση, που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο κατά το αργό ψήσιμο. Ταιριάζει τέλεια με τσίλι, καπνιστά φαγητά, ψητό κρέας ή μπάρμπεκιου, σοκολάτα και δίνει ένταση σε ψαρονέφρι, χοιρινά παϊδάκια, μπούτι κοτόπουλο και λαχανικά.