Post main image
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις απίστευτες ικανότητες των απλών φυτών στα σπίτια για τη βελτίωση του μικροκλίματος. Τα φυτά βοηθούν στη δημιουργία μιας καθαρότερης ατμόσφαιρας, σταθεροποιούν την υγρασία του αέρα και παρέχουν οξυγόνο. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για να κάνετε ένα σπίτι ασφαλές για ανθρώπους με αλλεργίες και παιδιά.
Παρακάτω θα μάθετε για 10 φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του κλίματος του σπιτιού σας: 

 

Φυτά που απορροφούν την υγρασία της ατμόσφαιρας στον χώρο.

Spathiphyllum – Σπαθίφυλλο

Μερικές φορές λέγονται και «ευτυχία των γυναικών,” υπάρχει η πεποίθηση ότι το φυτό αυτό θα φέρει την ευτυχία και την αγάπη στο σπίτι σας.
Το Σπαθίφυλλο όχι μόνο απορροφά την υπερβολική υγρασία, ομαλοποιώντας έτσι το κλίμα στο σπίτι σας, αλλά επίσης καταστρέφει τα σπόρια μούχλας.
Θα είναι πιο υγιές για το φυτό, εάν η θερμοκρασία δωματίου διατηρείται γύρω στους 18 ° C.

Coffea – Καφεόδεντρο 

Από 100 διαφορετικά είδη φυτών, οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν Αραβική ή Κονγκό θαμνώδες καφεόδεντρο, τα οποία παρέχουν διάφορα είδη Arabica και Robusta καφέ. Θα αποδώσει καρπούς μόνο στο πέμπτο ή έκτο έτος της ηλικίας τους, έτσι είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πλήρως αναπτυγμένο. Αυτά τα φυτά χρειάζονται καλό πότισμα, καθώς και ορισμένο βαθμό σκιάς. Απορροφούν την υπερβολική υγρασία και τα άνθη γεμίζουν τον αέρα με μια υπέροχη τροπική μυρωδιά.

Myrtus – Μυρτιά

Η Μυρτιά είναι σύμβολο της ειρήνης και της ευχαρίστησης. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτό το φυτό ήταν ιερό και ότι ήταν σε θέση να δώσει στους ηλικιωμένους τα νιάτα τους πίσω και πως προσφέρει στους ταξιδιώτες ενέργεια και καλή διάθεση.
Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχει ένα διαφορετικές από ότι θεωρούσαν παλαιότερα, αλλά ακόμα ευεργετικές, ιδιότητες.
Αποκαθιστά όχι μόνο ένα υγιές μικροκλίμα στο σπίτι σας, αλλά και νοιάζεται για την υγεία σας: οι phytoncides όπως λέγονται αναδύονται από τα φύλλα και τα άνθη της Μυρτιάς και βοηθούν στην καταπολέμηση μικροβίων της ατμόσφαιρας.

Laurus nobilis – Δάφνη

Μελέτες αναφέρουν πως κάποτε η Δάφνη, αγαπήθηκε από τους φυτοφάγους δεινόσαυρους που ήταν αδύναμοι στις επιθέσεις από τα αρπακτικά ζώα .
Με τον τρόπο αυτό, έχοντας επιλέξει κάποια εύκολη λεία, το αρπακτικό κέρδιζε δείπνο έτοιμοι με μυρωδικά..- λίγο black humor-
Οι άνθρωποι έχουν από καιρό θεωρήσει την Δάφνη ένα σύμβολο της δόξας, νίκης, και μεγαλείου. Είναι εγγενές στο υποτροπικό κλίμα, το οποίο είναι και ο λόγος που αγαπά υγρό αέρα, σκιά, και μια γενναιόδωρη ποσότητα ζεστού νερού.
Απορροφά την υγρασία από τον αέρα, συμβάλλει στη δημιουργία ενός normal μικροκλίματος στο σπίτι.
Επιπλέον, τα φύλλα του μπορεί να ξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα.

Citrus limon – Λεμονιά

Η λεμονιά είναι ένα υπέροχο φυτό από όλες τις απόψεις. Όταν ανθίσει, γεμίζει τον αέρα με μια υπέροχη μυρωδιά εσπεριδοειδών, και ταυτόχρονα απορροφά την υπερβολική υγρασία από τον χώρο. Τα φύλλα του παρέχουν έναν τεράστιο αριθμό των θεραπευτικών ουσιών, αποστείρωση του χώρου γύρω από αυτό. Η λεμονιά αγαπά να είναι λουσμένη στο φως του ήλιου, το κανονικό πότισμα, και ξηρό έδαφος.

 

Φυτά που δίνουν υγρασία στον χώρο.

 

Chamaecyparis – Κυπαρίσσι (υποείδος)

Στην Ιαπωνία, το Κυπαρίσσι θεωρείται ιερό δέντρο. Πιστεύεται ότι οι ψυχές των νεκρών και των θεών κατοικούν στο εσωτερικό τους.  Αυτό το αειθαλές φυτό φρεσκάρει το σπίτι σας, παρέχοντας υγρασία, και βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από τη βρωμιά.  Διευκολύνει ακόμη συμπτώματα της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας. Ως αντάλλαγμα, απαιτεί πολλή σκιά και κανονικό πότισμα.

Sansevieria – Σανσιβέρια

Το φυτό αυτό μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα. Φρεσκάρει τον αέρα, παράγει ένα τεράστιο ποσό οξυγόνου,
και εξουδετερώνει επιβλαβείς αναθυμιάσεις που παράγονται από συνθετικά υλικά. Είναι επίσης εύκολη η φροντίδα του,
καθώς επειδή διατηρεί την υγρασία στα φύλλα του, δεν απαιτεί πολύ πότισμα.

Ficus – Φίκος

Ο Φίκος είναι η πιο δημοφιλής επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου. Παρέχει υγρασία στον αέρα, γεμίζει με οξυγόνο, εξουδετερώνει τις τοξίνες και τους ιούς, και λόγω του εύρους των φύλλων του κρατάει επάνω πολλή σκόνη. Αναπτύσσεται καλύτερα σε σπίτια με πολύ χώρο και απαιτεί επίσης σκιά.
Μία από τις πιο κοινές παραλλαγές του είναι το Benjamin, ονομάστηκε προς τιμήν του Βρετανού βοτανολόγου και θεωρείται σύμβολο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ. Είναι χαμηλό το κόστος συντήρησης, μεγαλώνει γρήγορα, και δεν του αρέσει το υπερβολικό πότισμα.

Cissus – Κισσός

Ο Κισσός Quadrangularis  συμπεριφέρεται σαν κισσός –  τυλίγει γρήγορα οποιαδήποτε δομή στήριξης με τα φύλλα του, καθώς μεγαλώνει προς το φως.
Eύκολα προσαρμόζεται σε ξηρό αέρα, παρέχει σταδιακά υγρασία, αλλά δεν χρειάζεται πολλή σκιά και προτιμά ένα ψέκασμα με νερό.

Kalanchoe – Καλαγχόη

Αυτό είναι ένας ταλαντούχο φυτό. Δεν είναι μια ενιαία ποικιλία όπως φαίνεται. Η Καλαγχόη είναι γέννημα της Μαδαγασκάρης, και είναι καταλληλότερη για κτίρια με ξηρό περιβάλλον. Συσσωρεύεται υγρασία στα φύλλα του και βοηθά στη ρύθμιση του κλίματος στο διαμέρισμά σας. Δεν πρέπει να δώσετε πάρα πολύ νερό και επίσης δεν πρέπει να μείνει σε μέρος όπου υπάρχει πολλή ηλιοφάνεια.

Πηγή: https://www.omorfizoi.gr/