Post main image

Eίναι χημικός μηχανικός και ο επικεφαλής μιας ομάδας νέων επιστημόνων, με κατάρτιση και πάθος για έρευνα και καινοτομία. Το 2010 ίδρυσε την εταιρεία Egreeno, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό, στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς. Η τοποθεσία μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού οικογενειακώς αγαπούν πολύ η φύση. Όταν έγινε για πρώτη φορά πατέρας, ήθελε μία 100% υγιεινή και ασφαλή λύση και κάπως έτσι προέκυψε  μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών καθαριστικών με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά! Συναντήσαμε τον Χρήστο Γκουλέτσα και μάθαμε περισσότερα για την ιστορία της Egreeno, τη φιλοσοφία αλλά και την προσφορά αγάπης που περιλαμβάνεται σε όλα τα προϊόντα!

Θα ήθελα να μου πείτε την ιστορία σας. Πώς ένας χημικός μηχανικός αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία οικολογικών απορρυπαντικών;

Το 2010 ιδρύσαμε την εταιρία μας και μέχρι πρόσφατα η εταιρία μας παρήγαγε μόνο συμβατικά, κοινά απορρυπαντικά. Όταν έγινα, όμως, για πρώτη φορά πατέρας, άρχισαν να με απασχολούν θέματα που μέχρι τότε δεν με ενδιέφεραν, όπως η υγεία του παιδιού μου, αλλά και η δική μου υγεία ως γονιός. Θέλαμε με την γυναίκα μου, ό,τι χρησιμοποιούμε εμείς και το παιδί μας να είναι 100% υγιεινό και ασφαλές. Από την αγάπη μας, λοιπόν, για την φύση και το παιδί μας, προέκυψαν τα προϊόντα Εgreeno, μια πρωτοποριακή σειρά αγνών φυσικών καθαριστικών με ιδιαίτερα πρόσθετα φυτικά συστατικά και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Επιλέξατε την εξοχή του νομού Κιλκίς ως τόπο εργασίας. Για ποιους λόγους αποφασίσατε ν’ απομακρυνθείτε από την πόλη;

Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στην Αξιούπολη, στην πανέμορφη εξοχή του νομού Κιλκίς, σε μια καταπράσινη πεδιάδα δίπλα στον Αξιό ποταμό. Παρόλο που γεννήθηκα και μένω στη Θεσσαλονίκη αποφασίσαμε η εταιρία μας να είναι μακριά από την πόλη και τους έντονους ρυθμούς της. Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία, αφού αγαπάμε πολύ τη φύση και τις ευεργετικές ιδιότητές της και επιδιώξαμε αυτό να το περάσουμε και στα προϊόντα μας.

Η αγάπη για τη φύση και για το παιδί, λοιπόν, εμπερικλείεται στη φιλοσοφία της εταιρείας Egreeno. Ποια άλλα στοιχεία την καθιστούν διαφορετική, κατά τη γνώμη σας;

Τα κυριότερα στοιχεία που καθιστούν τα καθαριστικά Egreeno διαφορετικά από τα υπόλοιπα, είναι πρωτίστως ότι είναι αφενός πολύ φυσικά, δηλαδή περιέχουν πρωτοποριακά υψηλό ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης, και αφετέρου ότι είναι αγνά και υποαλλεργικά, γεγονός που τα κάνουν ιδανικά για μωρά και άτομα με αλλεργίες. Επιπλέον, είναι από τα ελάχιστα στην αγορά που δεν περιέχουν καμία επισήμανση ή προφύλαξη, λόγω των μη βλαπτικών συστατικών που περιέχουν (ιδιαίτερα φυτικά πρόσθετα συστατικά, όπως αιθέρια έλαια, μαστιχόνερο, σαπούνι από ελαιόλαδο, σπαθόλαδο κλπ). Φυσικά, παρόλο που είναι αγνά και Vegan, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά των ρύπων και των βρωμιών. Και τέλος, σημαντική για εμάς είναι και η συνεισφορά αγάπης με το 3% των εσόδων στο ορφανοτροφείο ΤΟΜ.

Μιλήστε μου για αυτή την προσφορά αγάπης στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία “Τ.Ο.Μ”. Πώς προέκυψε αυτή η σκέψη;

Η αποστολή που έχουμε θέσει στην εταιρία μας και στους εαυτούς μας είναι απλή: να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Όπου μπορούμε και όπως μπορούμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέφουμε πίσω στους ανθρώπους το καλό και την αγάπη που λαμβάνουμε. Αυτό ακριβώς κάνουν ο Αλέκος και η Ναυσικά, δύο Έλληνες που έχουν χτίσει, από το μηδέν, ένα ορφανοτροφείο στην πάμφτωχη Τανζανία. Όταν τους γνώρισα δεν μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος μπροστά σε αυτό το έργο αγάπης. Γι’ αυτό και το 3% των καθαρών εσόδων μας από τις πωλήσεις της σειράς  απορρυπαντικών Egreeno, το προσφέρουμε, με την καρδιά μας, στο Ελληνικό Ορφανοτροφείο στην Τανζανία Τ.Ο.Μ.

Θα ήθελα να μου πείτε περισσότερα για τις τρεις σειρές απορρυπαντικών της Egreeno και σε ποιες οικογένειες θα προτείνατε την κάθε μία.

Οι 3 σειρές Egreeno είναι:

Η Egreeno Eco, που περιλαμβάνει Υγρό Απορρυπαντικό και Μαλακτικό ρούχων, Υγρό πιάτων, Κρεμοσάπουνο, Πολυκαθαριστικό Επιφανειών και Καθαριστικό δαπέδου. Όλα τα προϊόντα αυτής της σειράς έχουν υποαλλεργικά αρώματα και αιθέρια έλαια. Τα καθαριστικά αυτά απευθύνονται σε κάθε οικογένεια και καταναλωτή που επιθυμεί να καθαρίζει τον χώρο του με φυσικό και ασφαλή, για τον ίδιο και το περιβάλλον, τρόπο.

Η Egreeno Baby, που περιλαμβάνει τα παραπάνω προϊόντα αλλά χωρίς αρώματα, και με ακόμα πιο αγνή και υποαλλεργική σύνθεση, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τα μωρά και τα άτομα με αλλεργίες.

Η Egreeno Antibacterial, που περιλαμβάνει τα ίδια προϊόντα, με τις ίδιες φυσικές και υποαλλεργικές συνθέσεις, αλλά και με αντιβακτηριδιακούς και αντισηπτικούς παράγοντες. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολυμαίνουμε τον χώρο μας, τα ρούχα μας, τα σκεύη μας κλπ, αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, με φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Παρατηρείτε μία στροφή του καταναλωτικού κοινού σε οικολογικά προϊόντα; Μία πιο έντονη οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση;

Η στροφή των καταναλωτών και των καθημερινών τους συνηθειών προς την οικολογία και σε μια στάση σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, των ωκεανών, των δασών, της ατμόσφαιρας είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που παρατηρείται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία έτη. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και αισιόδοξους ότι μπορεί κάτι να αλλάξει, πριν να είναι πολύ αργά… Στην Ελλάδα είμαστε ακόμα λίγο πίσω, αλλά παρόλα αυτά και εδώ παρατηρείται μια στροφή των Ελλήνων στα φυσικά, οικολογικά, vegan προϊόντα! Ευχόμαστε να αυξηθεί η τάση στους συμπολίτες μας και προς αυτήν την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, θέλουμε να είμαστε κι εμείς αρωγοί!

Ποιες οικολογικές συνήθειες ακολουθείτε στο δικό σας σπίτι;

Εκτός φυσικά από το να χρησιμοποιούμε μόνο Egreeno εννοείτε; Ανακυκλώνουμε σχολαστικά τα απορρίμματά μας, καθαρίζουμε οικογενειακώς το δασάκι της γειτονιάς μας, όπως και την παραλία που κάνουμε μπάνιο το καλοκαίρι, δεν είμαστε Vegan αλλά προσπαθούμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο ζωικές τροφές. Γενικώς ψάχνουμε, ερευνούμε και ρωτάμε για την προέλευση και τις ιδιότητες κάθε προϊόντος που χρησιμοποιούμε.

Αντίστοιχα, ποιες μικρές συμβουλές θα δίνατε στους γονείς ώστε να τις εφαρμόζουν μαζί με τα παιδιά τους;

Θα τους συμβουλεύαμε να ψάχνουν τις δράσεις που γίνονται στη γειτονιά τους και στην πόλη τους από διάφορες εθελοντικές και περιβαλλοντικές ομάδες και να συμμετέχουν όσο μπορούν. Το μυστικό είναι να είμαστε σε εγρήγορση, έτοιμοι να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε, να θυμόμαστε ότι ο πλανήτης δεν ανήκει σε εμάς αλλά στις μελλοντικές γενιές και να είμαστε ζωντανά παραδείγματα στα παιδιά μας, στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια.

Από πού μπορεί να προμηθευτεί κάποιος τα προϊόντα Egreeno;

Μπορεί να τα προμηθευτεί από το eshop μας στο www.egreeno.gr και θα τα παραλάβει στην πόρτα του, στα καταστήματα «Αρμονία» της αλυσίδας «ΑΒ Βασιλόπουλος», στον «Θανόπουλο» στην Αθήνα όπως και σε επιλεγμένα super markets, καθώς επίσης και σε καταστήματα βιολογικών ειδών στις μεγάλες πόλεις.

Τέλος, θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας το πιο τρελό σας όνειρο!

Φαντάζομαι έναν κόσμο με αγάπη, καλοσύνη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο και για το κοινό μας σπίτι που είναι η γη. Χωρίς αδικίες, χωρίς κατασπατάληση των πόρων για εγωιστικούς λόγους, όπου το συμφέρον του «εμείς» θα υπερίσχυε του «εγώ». Μάλλον πρόκειται για τρελό όνειρο αλλά ας ονειρευόμαστε… εξάλλου αρχίζει μία νέα χρονιά!

Διαβάστε επίσης: 

7 λόγοι για να επιλέξετε τα οικολογικά απορρυπαντικά Egreeno + εκπτωτικός κωδικός για τις αγορές σας!