Σουβλάκι χταποδιού by Giorgos Tsoulis
Share
Ένα ορεκτικό, καλοκαιρινό, νηστίσιμο και όχι μόνο που θα λατρέψετε, ανήκει στην κατηγορία “Συνταγές με χταπόδι”. Είναι το σουβλάκι χταποδιού! Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τη συνταγή που προτείνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης, με άρωμα Ελλάδας.
Υλικά (για 4 μερίδες)
Για το χταπόδι:
- 1 -1 ½ κιλό χταπόδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 φινόκιο, κομμένο σε φέτες
- 1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- ½ κ.σ. κόκκους πιπεριού
Για τη σύνθεση :
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
- ½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 50 γρ. ταραμάς
Για το σερβίρισμα:
- Πατάτες τηγανητές
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, το καρότο, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι.
- Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά το χταπόδι, στο οποίο έχουμε ξεχωρίσει τα πλοκάμια και το κεφάλι απλώνοντας το ομοιόμορφα.
- Ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Ελέγχουμε με το μαχαίρι να δούμε αν είναι έτοιμο μετά τη 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις πίτες. Μόλις είναι έτοιμες τις αφήνουμε τις αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε τα πλοκάμια και τα περνάμε από ξυλάκια που περνάμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε και αυτά για 1 με 2 λεπτά ώστε να κρατήσουν το σχήμα.
- Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το χταπόδι, τη ντομάτα, τις πατάτες, το ταραμά σε πίτες, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Σε περίπτωση που εξατμιστεί όλη η υγρασία κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του χταποδιού, συμπληρώνουμε λίγο νερό
Διαβάστε επίσης: