Post main image

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει αρωματικό κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά, που θα αγαπήσετε!

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 1.200 γρ. κατσίκι, κομμένο σε κομμάτια
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 3 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 5 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 κλ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 80 ml κρασί, λευκό ξηρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κατσικάκι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήση
  2. Αμέσως μετά, σε μία γάστρα απλώνουμε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρασί, ανακατεύουμε απαλά εκ νέου και διπλώνουμε καλά τη λαδόκολλα.
  3. Κατόπιν, σκεπάζουμε τη γάστρα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κατσικάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 3 ώρες. Τα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να πάρει χρώμα το κατσικάκι.
  4. Τέλος, όταν είναι έτοιμο το κατσικάκι, το αφαιρούμε από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό.

#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνες.

Διαβάστε επίσης:

Κεφτεδάκια με φακές, ρεβίθια και σάλτσα ταχινιού by Giorgos Tsoulis