Post main image

Μπορεί ο δρόμος για να γίνει μία γυναίκα μητέρα να είναι γεμάτος απορίες και ανησυχίες από την αρχή αλλά η τεχνολογία έχει φροντίσει να μας τον κάνει λίγο πιο εύκολο. Όλοι μας διαθέτουμε κάποιο τεχνολογικό μέσο όπως tablet ή κινητό επομένως χωρίς καν να το ξέρουμε έχουμε ταυτόχρονα και πολλούς βοηθούς. Είτε είμαστε στην διαδικασία για να αποκτήσουμε παιδί, είτε διανύουμε την περίοδο της εγκυμοσύνης, ακόμη και αν έχουμε μόλις γεννήσει υπάρχουν 7 applications που θα μας λύσουν τα χέρια. App εγκυμοσύνης, app για να υπολογίζετε τις γόνιμες μέρες, το απόλυτο app για τον θηλασμό αλλά και το app που θα χρειαστούμε μετά την εγκυμοσύνη για να ξαναβρούμε τη φόρμα μας.

Ποια είναι όμως αυτά τα applications που θα κάνουν τη ζωή της μαμάς εύκολη;

App εγκυμοσύνης

Application εγκυμοσύνης

Συγχαρητήρια! Είστε έγκυος! Και τώρα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Για πολλές γυναίκες η περίοδος των εννέα μηνών μπορεί να φανεί ατελείωτη, για άλλες πάλι καθόλου αρκετή για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού. Και επειδή δεν είναι δυνατόν ή εφικτό να τηλεφωνείτε για το παραμικρό (συνήθως κοινό σύμπτωμα) τον γυναικολόγο σας, ας γίνουν αρωγός σας μία εφαρμογή εγκυμοσύνης. Μέσα από το κινητό ή το tablet σας, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα στάδια της κύησης, την ανάπτυξη του μωρού αλλά και να βρείτε χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινότητά σας. Εμείς βρήκαμε τα καλύτερα application που προσφέρουν όλα τα παραπάνω και είναι εντελώς δωρεάν!

Babycenter

Από τις πιο γνωστές εφαρμογές εγκυμοσύνης είναι το Pregnancy Tracker, ένα σωστό πολυεργαλείο για τις μέλλουσες μαμάδες. Το διάσημο website BabyCenter.com δημιούργησε το συγκεκριμένο app εγκυμοσύνης με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση την περίοδο της εγκυμοσύνης. Ξεκινήστε βάζοντας την πιθανή ημερομηνία τοκετού και το app θα σας κατευθύνει στις ενότητες που σας ενδιαφέρουν. Μέσα από αυτό το app εγκυμοσύνης θα βρείτε συμβουλές, video με την ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και εργαλεία όπως λίστα με τα απαραίτητα για την κλινική, ημερολόγιο με φωτογραφίες κ.ά. Ακόμη μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις απορίες με τις υπόλοιπες μελλοντικές μαμάδες μέσα από το forum. Τέλος, όταν το μωρό βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά σας το app μετατρέπεται σε ένα σύμβουλο για νέους γονείς.

The Bump

Κάθε εβδομάδα της εγκυμοσύνης είναι ξεχωριστή. Έτσι η εφαρμογή The Bump παρομοιάζει κάθε εβδομάδα το μωράκι σας με ένα φρούτο! Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου app εγκυμοσύνης. Ανακαλύψτε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας αλλά και στο μωρό σας, ενώ καθημερινά θα βρείτε ενδιαφέρονται άρθρα για την εβδομάδα που διανύετε. Επίσης, μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας και να έχετε γρήγορες απαντήσεις από το ιατρικό προσωπικό της εφαρμογής καθώς και από άλλες μαμάδες. Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφία την κοιλιά σας και να την αποθηκεύσετε στο εβδομαδιαίο σας άλμπουμ!

Pregnant Dad

Κάθε έγκυος είναι το κέντρο της προσοχής για τους συγγενείς και τους φίλους. Τι γίνεται όμως με τους μπαμπάδες; Η εφαρμογή Pregnant Dad παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές στους μελλοντικούς μπαμπάδες για να είναι και αυτοί προετοιμασμένοι για τον ερχομό του νέου μέλους. Πέρα από τις βασικές πληροφορίες για την ανάπτυξη του μωρού θα λάβετε οδηγίες… επιβίωσης για τους επόμενους εννέα μήνες. Η εφαρμογή δίνει την ευκαιρία στους μπαμπάδες να μάθουν όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας και να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχολογία της. Τέλος, θα βρείτε και πολλά εργαλεία, όπως υπολογισμός της ημέρας τοκετού, ποιος έχει ίδια μέρα γενέθλια με το παιδί σας μέχρι και το ωροσκόπιο του.

App Γονιμότητα – Ωορρηξία – Περίοδος

Ημερολόγιο Περιόδου

Το Ημερολόγιο Περιόδου είναι η πιο εύχρηστη εφαρμογή για την παρακολούθηση Περιόδου αριθμομηχανή ή της ωορρηξίας και των γόνιμων ημερών αριθμομηχανή, ένα εργαλείο επαγγελματικής ποιότητας, ώστε να γνωρίζετε ποιες ημέρες είναι πιθανότερο να συλλάβετε -κάτι σαν το μυστικό ημερολόγιό σας. μπορείτε να ελέγξετε Η πιθανότητα εγκυμοσύνης κάθε μέρα.

Εκτός από τη βασική λειτουργία παρακολούθησης του κύκλου, σας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψετε κάθε πληροφορία σχετικά με την περίοδο, τα συμπτώματα, τις αλλαγές διάθεσης, τις ερωτικές επαφές, το βάρος, τη θερμοκρασία, τα αντισυλληπτικά χάπια ή ό,τι άλλο θέλετε.

App εγκυμοσύνης

Νέα μαμά – App για τον θηλασμό

 

Το άγχος, η έλλειψη χρόνου και η κούραση του να είσαι νέα μαμά σίγουρα γίνονται πιο γλυκά με μόλις μια αγκαλιά του μωρού σου αλλά και μέσω των άπειρων forums μέσω των οποίων μπορείς να επικοινωνείς και με άλλες νέες γυναίκες που είναι ακριβώς στην ίδια φάση. Εκτός αυτών, υπάρχουν και πολλές εφαρμογές παγκοσμίως που φιλοδοξούν να οργανώσουν τη συχνά χαώδη ζωή μιας μητέρας.

Baby Breastfeeding Tracker

Εξαιρετική εφαρμογή για να παρακολουθήσεις τις ανάγκες του μωρού. Μπορείς να εισάγεις δεδομένα όπως οι αλλαγές της πάνας, οι ώρες φαγητού, θηλασμού, ύπνου, αλλά και το χρονικό διάστημα που είναι ξύπνιο ώστε να παρακολουθείς μέρα με την ημέρα το πρόγραμμά του και τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν με το πέρασμα του χρόνου. Πράγμα που θα σε βοηθήσει και στο δικό σου πρόγραμμα.

Ink Cards

Μια εφαρμογή που θα σου λύσει τα χέρια μιας και σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις ευχετήριες κάρτες χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απευθείας από τη μνήμη του κινητού σου και να τις στείλεις εύκολα. Προσκλήσεις για τα πρώτα του γενέθλια ή ευχαριστήριες κάρτες στους καλεσμένους της βάφτισης είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που θα μπορούσες να υλοποιήσεις μέσω αυτού του app.

 

App για Γυμναστική

 

7 λεπτά προπόνηση

Για όλους αυτούς που θεωρούν ότι η γυμναστική για λίγα λεπτά είναι καλύτερη απ’ το να μην γυμνάζεσαι καθόλου, η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι κατάλληλη. Είναι μάλιστα η κορυφαία εφαρμογή γυμναστικής σε 127 χώρες και περιλαμβάνει ασκήσεις όπως mountain climbers, jumping jacks and push-ups. Μπορείς να προσαρμόσεις την ένταση και τα διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις.

 

Μην χάσετε και τα gadgets που σίγουρα επιθυμούν διακαώς οι μητέρες μας:

8 gadgets χρήσιμα σε κάθε σύγχρονη μητέρα