Post main image

Δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα βραχάκια του ζαχαροπλαστείου και γίνονται στη κυριολεξία σε 5 λεπτά! Δείτε τη συνταγή:

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ)

  • 1/2 κούπα λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα φυτικό γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη καρύδας (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σιρόπι σφενδάμου)
  • 1/4 κούπας ωμή σκόνη κακάο
  • 1κτ γλυκού βανίλια
  • 1/2 κτλ γλυκού αλάτι
  • 1,5 κούπα βρώμη
  • 1,5 κούπα μίξ ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, κουκουνάρι, σουσάμι και λίγα καρύδια

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνο με σπόρους ή μόνο με βρώμη απλά διπλασιάστε τη ποσότητα!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Βράζετε σε μέτρια φωτιά το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο και τη βανίλια για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τα υλικά.
  2. Αφού κλείσετε τη φωτιά προσθέτετε και το απόσταγμα βανίλιας.
  3. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μπολάκια: στο ένα προσθέτετε τη βρώμη και στο άλλο τους σπόρους και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα με τη σοκολάτα.
  4. Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο δίσκο.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε ποσότητα από το μείγμα και το τοποθετείτε στο δίσκο σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπισκότο.
  6. Βάζεις στο ψυγείο και παγώνεις για περίπου μισή ώρα.

Διατηρούνται σε αεροστεγή συσκευασία στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης: 

Κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα & φιστίκια Αιγίνης by Giorgos Tsoulis