Βραχάκια σοκολάτας-φυστικoβούτυρου με βρώμη και σπόρους
Share
Δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα βραχάκια του ζαχαροπλαστείου και γίνονται στη κυριολεξία σε 5 λεπτά! Δείτε τη συνταγή:
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
- 1/2 κούπα λάδι καρύδας
- 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
- 1/2 κούπα φυτικό γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη καρύδας (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σιρόπι σφενδάμου)
- 1/4 κούπας ωμή σκόνη κακάο
- 1κτ γλυκού βανίλια
- 1/2 κτλ γλυκού αλάτι
- 1,5 κούπα βρώμη
- 1,5 κούπα μίξ ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, κουκουνάρι, σουσάμι και λίγα καρύδια
Αν θέλετε να φτιάξετε μόνο με σπόρους ή μόνο με βρώμη απλά διπλασιάστε τη ποσότητα!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βράζετε σε μέτρια φωτιά το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο και τη βανίλια για περίπου 4 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να διαλυθούν τα υλικά.
- Αφού κλείσετε τη φωτιά προσθέτετε και το απόσταγμα βανίλιας.
- Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μπολάκια: στο ένα προσθέτετε τη βρώμη και στο άλλο τους σπόρους και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα με τη σοκολάτα.
- Απλώνετε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο δίσκο.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε ποσότητα από το μείγμα και το τοποθετείτε στο δίσκο σχηματίζοντας ένα στρογγυλό μπισκότο.
- Βάζεις στο ψυγείο και παγώνεις για περίπου μισή ώρα.
Διατηρούνται σε αεροστεγή συσκευασία στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης:
Κρέμα γιαουρτιού με σοκολάτα & φιστίκια Αιγίνης by Giorgos Tsoulis