Post main image

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει ένα ελαφρύ, κρεμώδες επιδόρπιο γιαουρτιού με φιστίκια Αιγίνης και άρωμα πορτοκαλιού!

Υλικά (για 4-6 μερίδες) 
  • 450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 0%
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 ml γάλα, πλήρες
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
Προετοιμασία και εκτέλεση 
  1. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί) ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  2. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή μιας λείας κρέμας. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Στη συνέχεια, αδείαζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  5. Τέλος, τη σερβίρουμε σε 4 μπολάκια, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν θέλουμε την κρέμα πιο δροσερή, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες προτού σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης: 

Γρήγορο λεμονογλυκό by Giorgos Tsoulis