Post main image

Ένα mac ‘n’ cheese διαφορετικό από τα άλλα. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει πως να φτιάχνουμε vegan mac ‘n’ cheese, χωρίς γαλακτοκομικά, εξακολουθώντας όμως να έχουν φοβερή γεύση. Ιδιαίτερο κυρίως γεύμα για όλα τα γούστα.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κάσιους

3 κ.σ. χυμό λεμόνι

180 ml νερό

70 γρ. διατροφική μαγιά

½ κ.γ. σκόνη chili

1 σκελίδα σκόρδο

¼ κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. μουστάρδα

Αλάτι

Πιπέρι

500 γρ. βρασμένα μακαρόνια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C στον αέρα.Αδειάζουμε τα κάσιους, το χυμό λεμόνι, το νερό, τη διατροφική μαγιά, τη σκόνη chili, το σκόρδο, τον κουρκουμά, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα πολυκοπτικό και τα πολτοποιούμε καλά.

2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσεως, και έπειτα το αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20 εκ..
3. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
4. Σερβίρουμε ζεστά.
#tsoulotip: Αν θέλουμε μπορούμε να θρυμματίζουμε λίγα κάσιους και να τα πασπαλίσουμε πάνω από τα μακαρόνια πριν τα ψήσουμε, για πιο τραγανή υφή.
Δείτε ακόμα: