Συνταγή για νηστίσιμη ομελέτα χωρίς… αβγά!
Share
Νηστίσιμη ομελέτα χωρίς αβγά: η πιο εύκολη και συγχρόνως πρωτότυπη και γευστική ομελέτα που έχετε δοκιμάσει. Η διαδικασία για να φτιάξετε τη νηστίσιμη ομελέτα χωρίς αβγά δεν διαφέρει από εκείνη της κλασικής ομελέτας.
Υλικά για τη νηστίσιμη ομελέτα
4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ ταχίνι
200ml νερό
λαχανικά της αρεσκείας σας
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ baking powder
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
λίγο μαϊντανό
Εξαιρετικά ταιριάζουν στην ομελέτα πιπεριές ψιλοκομμένες, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και φουντίτσες από μπρόκολο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ό,τι λαχανικό θέλετε χωρίς απολύτως κανέναν περιορισμό.
Εκτέλεση για τη νηστίσιμη ομελέτα:
- Ψιλοκόψτε τα λαχανικά και τσιγαρίστε τα ελαφρώς στο τηγάνι. Μόλις τσιγαριστούν, αφήστε τα να «ξεκουραστούν» σε ένα πιάτο.
- Ήρθε η ώρα να φτιάξετε το χυλό για την ομελέτα. Ανακατέψτε σε ένα βαθύ μπολ το ταχίνι, το νερό, το baking powder και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει ένας χυλός, περίπου όμοιος με εκείνον που φτιάχνουμε στις κρέπες.
- Έπειτα προσθέστε και τα λαχανικά και ανακατέψτε το μείγμα σας. Το ρίχνετε στο τηγάνι και ψήνετε κανονικά, όπως και την κλασική ομελέτα. Η ομελέτα χωρίς αβγά είναι πανέτοιμη! Λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα και καλή σας όρεξη!
Bonus Tips:
Αν σας αρέσει να πειραματίζεστε μπορείτε εναλλακτικά να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή για νηστίσιμη ομελέτα:
1/3 φλ. ρεβυθαύλερο
1 κ.σ διατροφική μαγιά
1/4 κ.γ baking powder
1/3 φλ. και λίγο παραπάνω γάλα σόγιας
λαχανικά της αρεσκείας σου
λάδι για το τηγάνι
Η διαδικασία είναι η ίδια. Τσιγαρίζετε τα λαχανικά, παράλληλα ανακατεύετε ρεβυθαύλερο, μαγιά, baking powder και γάλα σόγιας σε χυλό. Το ρίχνετε πάνω από τα λαχανικά σας και ψήνετε την ομελέτα σας!
*Αν ψάχνετε περισσότερες νηστίσιμες συνταγές, περάστε μία βόλτα από την ιστοσελίδα του σεφ Γιώργου Τσούλη.
Διαβάστε επίσης: