Σούπα με μπρόκολο και γλυκοπατάτα by Giorgos Tsoulis
Share
Όσο ο καιρός γίνεται πιο φθινοπωρινός αρχίζουμε και αποζητούμε τις σούπες. Ο Γιώργος Τσούλης ετοίμασε μια πανεύκολη και αρωματική σούπα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι. Είναι ιδανική και για τα παιδιά αφού κρύβει λαχανικά που την κάνουν αυτόματα μια απολύτως υγιεινή συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
550 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες σε κυβάκια
200 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
750 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Έπειτα, αφαιρούμε το μπρόκολο με μία τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Το ζωμό, στον οποίο βράσαμε το μπρόκολο, τον κρατάμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τις γλυκοπατάτες και τις σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Ύστερα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό που κρατήσαμε και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
- Αμέσως μετά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ (ή σε δόσεις στο multi).
- Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με λίγα κόκκινα φασόλια από πάνω.
#tsoulotip: Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή δεντρολίβανο.
Extra Tips
- Προκύπτουν 6 – 8 μερίδες.
- Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 10 λεπτά και η διάρκεια εκτέλεσης 30 λεπτά.
- Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 στα 5.
Καλή όρεξη!
Δείτε ακόμα: