Μους σοκολάτας by Giorgos Tsoulis
Share
O Γιώργος Τσούλης επανέρχεται δριμύτερος, αυτή τη φορά για να μας γλυκάνει με μία αφράτη και πεντανόστιμη μους σοκολάτας. Χρειάζεστε μόνο 15 λεπτά για να την ετοιμάσετε και αυτό σημαίνει πως την προτείνουμε ανεπιφύλακτα και στους μπαμπάδες που θέλουν να δοκιμάσουν τις ζαχαροπλαστικές τους ικανότητες!
Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
350 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1+½ κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα:
Μπισκότο αμυγδάλου
Άχνη ζάχαρη
Φράουλες, κομμένες
Φύλλα δυόσμου
Τσουρέκι, ψημένο
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια, αν επιθυμούμε αδειάζουμε τη μαρμελάδα βύσσινο στο mutli, την πολτοποιούμε, τη μεταφέρουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τις χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
- Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας-μαρμελάδας μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία αφράτη μους.
- Μόλις είναι έτοιμη η μους, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
- Σερβίρουμε με τσουρέκι, μπισκότο, κομμένες φράουλες, άχνη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
#tsoulotip: Δε χτυπάμε πολλή ώρα την κρέμα με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για να μη κόψει.
Extra Tips
- Οι μερίδες που βγαίνουν είναι 8
- Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 5 λεπτά και ο χρόνος εκτέλεσης 10 λεπτά
- Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 στα 5
Καλή όρεξη!
Αν σας έρθει όρεξη για αλμυρό, διαβάστε επίσης: