Σουφλέ σπανάκι στο οποίο δεν θα αντισταθεί κανένα παιδί
Share
*Γράφει η Σοφία Βαλασιάδου, δημιουργός της ιστοσελίδας paraligo.com
Το σουφλέ σπανάκι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να ταΐσετε σπανάκι τα μικρά ή μεγάλα παιδιά σας, που δεν πρόλαβαν τον Ποπάι για να τα μπαλαμουτιάσετε με το γνωστό τροπάρι περί δύναμης και ασύγκριτης ρώμης ή που τον πρόλαβαν, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο, μάλλον είναι υπερβολικά μεγάλα για να το χάψουνε. Θα το λατρέψουν άπαντες!
Υλικά για 6 άτομα (ή 4 που τρώνε σαν εμάς)
- ½ kg σπανάκι
- 200gr φέτα τρίμμα
- 200gr γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
- 2 φλυτζάνια Γκούντα τριμμένο
- 1 νεροπότηρο γάλα
- 2 αυγά
- 10 περίπου φέτες ψωμιού σχετικά λεπτές
- ½ φλυτζάνι Βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πλύνετε, στραγγίστε καλά και χοντροκόψτε το σπανάκι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το σπανάκι ώστε να χάσει τα υγρά του χωρίς να μαυρίσει. Προσθέστε τη γαλοπούλα και τη φέτα, λίγο πιπεράκι, αλάτι και αποσύρετε από τη φωτιά.
Αλείψτε ένα μικρό βαθύ ταψάκι διαστάσεων 35Χ25cm περίπου (προτιμώ το τετράγωνο γιατί στρώνετε πιο εύκολα) με λιωμένο βούτυρο. Στρώστε τις φέτες του ψωμιού στο πυθμένα (πως τα λέω έτσι) του ταψιού, φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά.
Αλείψτε το στρώμα του ψωμιού με λιωμένο βούτυρο (αφειδώς). Απλώστε το μείγμα από το σπανάκι τη γαλοπούλα και τη φέτα, ομοιόμορφα πάνω στο ψωμί. Προσθέστε και το Γκούντα πασπαλίζοντας το σε όλη την επιφάνεια.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις με αέρα. Περιχύστε το σουφλέ με το μείγμα των αυγών και αφήστε το να απορροφηθεί μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος.
Ψήστε το σουφλέ στους 220 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.
Tips
- Χρησιμοποιήστε ψωμάκι με σφιχτή ψίχα και ή δυνατόν μπαγιάτικο. Σε μια δύσκολη βολευτείτε με ψωμί του τόστ.
- Το σουφλέ τρώγεται ζεστό και λάβετε υπόψη ότι μόλις κοπεί σε μερίδες θα ξεφουσκώσει, για αυτό αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας κόψτε το μπροστά τους ή φτιάξτε το σε ατομικά ταψάκια.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Μια ακόμη συνταγή που προτείνουμε είναι η εξής: