Ψωμί, Αβγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι
Share
Αν ψάχνετε ένα εύκολο και πεντανόστιμο comfort food, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Ψωμί, αβγά και τυρί στο ίδιο τηγάνι και το πιάτο θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά για 2 άτομα
- 3 φέτες ψωμί που περίσσεψε από την προηγούμενη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
- 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
- 4 αβγά
- 1 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψωμάκι σε μπουκίτσες.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα ψωμάκια, ανακατεύοντας συχνά, για να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Μόλις φρυγανιστούν τα ψωμάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα μπαχαρικών και τη ρίγανη ή το θυμάρι (για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη πάπρικα ή μπούκοβο).
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αβγά μαζί με λίγο αλάτι. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τη γραβιέρα και με απαλές κινήσεις δημιουργούμε τρύπες, για να ψηθεί μεν το αβγό, αλλά να μας βγει μελάτο, ζουμερό. Λιγότερο από 1′ είναι αρκετό. Αν το παραψήσουμε, θα χάσει όλη τη βελούδινη υφή του.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ρίγανη και σερβίρουμε.
Tip
Διαλέξτε μια απαλή βουτυράτη γραβιέρα, όπως η κρητική. Γίνεται και με οποιοδήποτε κίτρινο τυρί μάς περισσεύει στο ψυγείο, όμως το κασέρι, που λιώνει μαστιχωτά, ή το τυρί του τοστ ταιριάζουν καλύτερα.
Διαβάστε επίσης: