Post main image

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια ιδιαίτερη συνταγή, χωρίς γλουτένη που οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τρελαθούν. Πίτσα λαζάνια, ένα κυρίως πιάτο, πρωτότυπο και ταυτόχρονα πεντανόστιμο. Must try.

Υλικά

  • Για τα λαζάνια:
  • 450 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 300 γρ. μπεσαμέλ
  • 150 γρ. πεπερόνι, σε φέτες
  • 8 τεμάχια λαζάνια
  • Για τη σάλτσα:
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας,
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
  2. Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει τη βράση, το αφήνουμε για 3 με 5 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Για τα λαζάνια: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε τα λαζάνια, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσέχουμε όμως μην παραβράσουν.
  5. Τα κρυώνουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο πάγο. Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τα λαζάνια από το μπολ και τα τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας.
  6. Παίρνουμε ένα λαζάνι και το τοποθετούμε μπροστά μας, με την μικρότερη πλευρά να κοιτάει εμάς (αν τα λαζάνια έχουν νερό τα σκουπίζουμε με ένα χαρτί προσεκτικά).
  7. Βάζουμε στο κέντρο του λαζανιού 1 κ.σ. μπεσαμέλ και από πάνω καλύπτουμε με ένα άλλο λαζάνι σταυρωτά, βάζουμε λίγη μπεσαμέλ από πάνω, λίγο από τη σάλτσα, ακριβώς από πάνω λίγα κομμάτια πεπερόνι και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
  8. Κλείνουμε τα λαζάνια προς τα μέσα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω λίγη μπεσαμέλ ακόμα, πάλι σάλτσα, πεπερόνι και λίγο τυρί και κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα λαζάνια.
  9. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε.

#tsoulotip: Προσέχουμε όταν βάζουμε τα λαζάνια για να μην παραβράσουν και σπάσουν κατά το τύλιγμα.

Διαβάστε επίσης:

Τυρόμπαλες με γεύση mac and cheese by Giorgos Tsoulis