Πιτάκια γεμιστά με πραλίνα και μπανάνα by Giorgos Tsoulis
Share
Εύκολα, γρήγορα, γευστικά με την πραλίνα να λιώνει στο στόμα σας. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει πιτάκια γεμιστά με πραλίνα και μπανάνα για τους banana lovers και όχι μόνο. Χωρίς γλουτένη και φυσικά σκέτη απόλαυση.
Υλικά ( για 8 τεμάχια)
- 200 γρ. σοκολάτα, πραλίνα
- 60 γρ. ζάχαρη, άχνη
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1-2 κ.σ. νερό
- 1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 1 αυγό, κρόκος, αραιωμένο με νερό
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
- Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 κομμάτια από πάνω προς τα κάτω και ύστερα στη μέση.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα τα 8 κομμάτια.
- Βάζουμε στα 4 κομμάτια από τα 8, λίγη πραλίνα και ακριβώς από πάνω λίγα κομμάτια μπανάνας.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι, τα 4 φύλλα που έχουν γέμιση, στην επιφάνεια όμως που δεν έχουν γέμιση (γύρω-γύρω από την πραλίνα και τη μπανάνα). Παίρνουμε τα 4 φύλλα που δεν έχουν γέμιση και τα βάζουμε πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση.Τα τοποθετούμε καλά και πατάμε εξίσου καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Αλείφουμε με τον κρόκο και από πάνω τα φύλλα με τα οποία καπακώσαμε και ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε, την άχνη, το νερό και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και σερβίρουμε από πάνω από τα πιτάκια.
#tsoulotip: Αν επιθυμούμε μπορούμε να βάλουμε και φουντούκια θρυμματισμένα και βανίλια εκχύλισμα για το γλάσο.
Διαβάστε επίσης: