Post main image

Εύκολα, γρήγορα, γευστικά με την πραλίνα να λιώνει στο στόμα σας. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει πιτάκια γεμιστά με πραλίνα και μπανάνα για τους banana lovers και όχι μόνο. Χωρίς γλουτένη και φυσικά σκέτη απόλαυση.

Υλικά ( για 8 τεμάχια)

  • 200 γρ. σοκολάτα, πραλίνα
  • 60 γρ. ζάχαρη, άχνη
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1-2 κ.σ. νερό
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 αυγό, κρόκος, αραιωμένο με νερό

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.
  2. Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 κομμάτια από πάνω προς τα κάτω και ύστερα στη μέση.
  3. Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα τα 8 κομμάτια.
  4. Βάζουμε στα 4 κομμάτια από τα 8, λίγη πραλίνα και ακριβώς από πάνω λίγα κομμάτια μπανάνας.
  5. Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι, τα 4 φύλλα που έχουν γέμιση, στην επιφάνεια όμως που δεν έχουν γέμιση (γύρω-γύρω από την πραλίνα και τη μπανάνα). Παίρνουμε τα 4 φύλλα που δεν έχουν γέμιση και τα βάζουμε πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση.Τα τοποθετούμε καλά και πατάμε εξίσου καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
  6. Αλείφουμε με τον κρόκο και από πάνω τα φύλλα με τα οποία καπακώσαμε και ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  7. Σε ένα μπολ αδειάζουμε, την άχνη, το νερό και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και σερβίρουμε από πάνω από τα πιτάκια.

#tsoulotip: Αν επιθυμούμε μπορούμε να βάλουμε και φουντούκια θρυμματισμένα και βανίλια εκχύλισμα για το γλάσο.

Διαβάστε επίσης:

Σάντουιτς sando με φράουλες by Giorgos Tsoulis