Post main image

Την “ομελέτα με αποξηραμένα σύκα” προτείνει η food blogger Δήμητρα Παπαδοπούλου και το cooky-cook.blogspot.com

Πώς να ξεκίνησε άραγε η ιδέα της ομελέτας; Όπως και της πίτσας, όπως και της παέγιας και πάει λέγοντας… ρίχνουμε στο μείγμα ότι υπάρχει στο ψυγείο και βουαλά, ναι αλλά… με λίγη περισσότερη φαντασία μπορεί να γίνει ένα μίνι γκουρμέ πιάτο στο σπίτι. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Μα φυσικά με το σύκο. Είναι αυτό που θα δώσει μια γλυκόξινη γεύση και θα κάνει αντίθεση με το κασέρι ενώ η βρώμη θα πάρει τη θέση των κρουτόν ή της φρυγανιάς που ρίχνουμε κατά καιρούς στις ομελέτες.

 

Τι θα χρειαστούμε για την ομελέτα (για 2 άτομα);

 

Υλικά

  • 4 Αβγάομελέτα με αποξηραμένα σύκα
  • 2 κουταλιές σούπας βρώμη
  • 60 γρ. κίτρινο τυρί τύπου κασέρι
  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • Λευκό πιπέρι κατά προτίμηση
  • 2 κουταλάκια γλυκού Γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα εβαπορέ.
2. Αφού κάψει καλά το λάδι στο τηγάνι, ρίχνουμε το μείγμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
3. Πασπαλίζουμε με τη βρώμη ώστε να καλυφτεί ελαφρώς η επάνω επιφάνεια χωρίς να ανακατέψουμε.
4. Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε κι αυτό στην επιφάνεια του μείγματος.
5. Πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ώστε να βυθιστούν λίγο στο μείγμα του αβγού.
6. Προσθέτουμε τέλος το κίτρινο τυρί τύπου κασέρι.
7. Αφαιρούμε όταν έχει ψηθεί καλά από την κάτω επιφάνεια ενώ από επάνω είναι λίγο πιο ωμό.

 

Διάβασε επίσης στο KIDOT Mag:

3 εκπαιδευτικοί τρόποι για να απασχολήσεις τα παιδιά