Γρήγορη πίτσα καλτσόνε by Giorgos Tsoulis
Share
O Γιώργος Τσούλης μας προτείνει μία εύκολη και γρήγορη πίτσα καλτσόνε που θα λατρέψουν μεγάλοι και παιδιά! Ποιος άλλωστε δεν αγαπά την πίτσα; Η συνταγή έχει βαθμό δυσκολίας 1 στα 5, γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να την κάνει μέχρι και ο μπαμπάς!
Υλικά
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
300 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
3-4 φέτες bacon, κομμένες στη μέση
4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
½ λουκάνικο, κομμένο σε κάθετες φέτες
¼ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κάθετες φέτες
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ.
- Έπειτα, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και την αλείφουμε με τη σάλτσα αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες της.
- Κατόπιν, στο κάτω μισό τις ζύμης τοποθετούμε τις πιπεριές, το λουκάνικο, τα μανιτάρια, το μπέικον, 200γρ. τυρί και κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο πιέζοντας πολύ καλά τις άκρες.
- Ύστερα, καλύπτουμε τη ζύμη με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 18-20 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να γεμίσουμε τα καλτσόνε με ό,τι γέμιση επιθυμούμε.
Extra tips
- Οι μερίδες που βγαίνουν είναι 2-4
- Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30 λεπτά και ο χρόνος εκτέλεσης 25 λεπτά
- Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 στα 5, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες!
Καλή όρεξη!
Ο Γιώργος Τσούλης σας έχει και εύκολο γλυκό: