Mozzarella sticks by Giorgos Tsoulis
Share
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια συνταγή άκρως οικονομική, εύκολη και γευστική για παιδιά και μεγάλους. Πεντανόστιμα mozzarella sticks, το τέλειο σνακ ή ορεκτικό που θα σας χορτάσει.
Υλικά για (10-12 τεμάχια)
- 600 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε sticks
- 200 γρ. nachos, θρυμματισμένα
- 70 γρ. φρυγανιά,τριμμένη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αυγά, αραιωμένα και χτυπημένα με λίγο νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το σερβίρισμα:
- Σπιτική κέτσαπ
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Bάζουμε τη φρυγανιά με τα nachos, τον κύβο κότας χωρίς αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Bάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αυγό.
- Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο, πανάρουμε τις μοτσαρέλλες, περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς.
- Τηγανίζουμε, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν μία τραγανή κρούστα.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με σπιτική κέτσαπ.
#tsoulotip: Το ηλιέλαιο δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί θα καούν εξωτερικά και δεν θα ψηθούν σωστά εσωτερικά.
Διαβάστε επίσης: