Post main image

Πόσες φορές έχει τύχει να έχουμε έντονη επιθυμία για γλυκό αλλά δεν θέλουμε να περάσουμε και ώρα στην κουζίνα μέχρι να το ετοιμάσουμε. Το γρήγορο λεμονογλυκό από τον chef Γιώργο Τσούλη είναι κατάλληλο γι’ αυτές ακριβώς τις στιγμές που θέλουμε κάτι ελαφρύ, γλυκό και δροσερό.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού:

600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα ή φέτες λεμονιού

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για την κρέμα: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα.
  3. Για τη βάση: Αδειάζουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα θρυμματίζουμε.
  4. Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σύνθεση: Αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο μπισκότο στον πάτο ενός ποτηριού ή βάζου και καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας λεμονιού.
  6. Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, στολίζουμε με ξύσμα ή φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

 

#tsoulotip: Μπορούμε να απλώσουμε το μπισκότο σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 18 εκ., να ρίξουμε την κρέμα λεμονιού από πάνω και να σερβίρουμε έτσι το γρήγορο λεμονογλυκό.

Extra Tips
  • Προκύπτουν 6 μερίδες.
  • Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 5 λεπτά, ο χρόνος αναμονής 1 ώρα και η διάρκεια εκτέλεσης 10 λεπτά.
  • Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 στα 5.

Καλή όρεξη!

Αν θέλετε πριν να απολαύσετε το δροσιστικό αυτό γλυκάκι να φάτε κάτι γρήγορο και πεντανόστιμο τσεκάρετε αυτό:

Γρήγορη πίτσα καλτσόνε by Giorgos Tsoulis