Cheeseburger ντομάτες by Giorgos Tsoulis
Share
Ζητάνε τα παιδιά σας cheeseburger και αλλάζετε 5 χρώματα; Δεν θέλετε να τους το αρνηθείτε αλλά το θεωρείτε ανθυγιεινό και στο τέλος καταλήγετε να μαλώνετε; Πώς θα σας φαινόταν μια διαφορετική εκδοχή του όπως τα cheeseburger ντομάτες που προτείνει ο Γιώργος Τσούλης;
ΥΛΙΚΑ
4 ντομάτες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
4 πίκλες αγγουράκι, κομμένες σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ iceberg, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τυρί cheddar, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας τον με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ύστερα, ρίχνουμε την κέτσαπ, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Έπειτα, αφαιρούμε τον κιμά από τη φωτιά και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια, χαράσσουμε βαθιά τις ντομάτες στα τέσσερα προσέχοντας να μην τις κόψουμε τελείως και τις γεμίζουμε με τον κιμά.
- Τέλος, ρίχνουμε πάνω από τον κιμά το iceberg, το τυρί cheddar, καλύπτουμε με 1-2 πίκλες και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το cheddar με gouda.
Extra Tips
- Προκύπτουν 4 τεμάχια.
- Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15 λεπτά και η διάρκεια εκτέλεσης 20 λεπτά.
- Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 στα 5.
Καλή όρεξη!
Αν θέλετε μία ακόμη υγιεινή εκδοχή αγαπημένου πιάτου των παιδιών μπορείτε να δείτε εδώ: