Post main image

Project Τοίχος αναρρίχησης για παιδικό δωμάτιο: Ταιριάζει σε κάθε παιδικό δωμάτιο, στα παιδιά κάθε ηλικίας και μπορούμε οικονομικά και εύκολα να τον φτιάξουμε μόνοι μας. Τα παιδιά θα σας ευγνωμονούν!

Η ζωή μας σήμερα είναι κατά κύριο λόγο καθιστική! Αυτό σημαίνει ότι όλο και λιγότερο σηκωνόμαστε από την καρέκλα μας για να τακτοποιήσουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Γιατί να το κάνουμε άλλωστε αφού μπορούμε να τα κάνουμε όλα χάρη στην τεχνολογία μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό μας με τη χρήση του διαδικτύου.

Η τεχνολογία χωρίς αμφιβολία έχει πολλά οφέλη αλλά είναι γεγονός ότι επιβαρύνει την υγεία μας από κάθε άποψη: τον λαιμό μας, τους ώμους μας και γενικότερα την σπονδυλική μας στήλη. Το θέμα είναι ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την παχυσαρκία τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ο νεανικός πληθυσμός βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο κίνδυνο. Σίγουρα η τηλεκπαίδευση και η έκθεση στις οθόνες το προηγούμενο διάστημα ήταν επιβαρυντικοί παράγοντες επομένως το μόνο που μένει είναι να βρούμε λύσεις έτσι ώστε τα παιδιά να είναι πιο δραστήρια σε κάθε ηλικία ακόμη και όταν μένουν στο σπίτι.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι δημιουργώντας έναν τοίχο αναρρίχησης στο παιδικό δωμάτιο ο οποίος θα τα βοηθήσει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε και από κάτι ακόμα πιο κουραστικό: την μόνιμη γκρίνια τους για όλες τις στιγμές που βαριούνται. Θα έχετε πλέον έναν μόνιμο βοηθό που θα “εξουθενώνει” το μικρό σας μέχρι να ξεσπάσει όλη του την ενέργεια και να είστε χαρούμενοι τόσο εσείς όσο και αυτό. Βέβαια είναι σημαντικό να βρείτε τον καλύτερο τοίχο αναρρίχησης για το σπίτι σας. Από πολύχρωμους μέχρι πιο ιδιαίτερους και με μεγαλύτερες προκλήσεις τοίχους μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Χώρος για τοίχο αναρρίχησης για παιδικό δωμάτιο

Στο παιδικό δωμάτιο είναι γεγονός ότι συχνά ο χώρος είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός. Τα περισσότερα παιδικά δωμάτια δεν είναι αρκετά μεγάλα έτσι αν έχετε περισσότερα του ενός παιδιά αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση να καταφέρετε να καλύψετε τις ανάγκες τους. Αλλά ο τοίχος αναρρίχησης δεν είναι κάτι για το οποίο θα χρειαστεί να βρείτε περισσότερο χώρο αντίθετα θα χρειαστεί μόνο να ανακαλύψετε τον κρυμμένο χώρο που υπάρχει σε αυτό. Ο τοίχος αναρρίχησης που θα δημιουργήσετε μπορεί να ποικίλλει και σίγουρα δεν θα σας επιβαρύνει οικονομικά. Τα παιδιά όλων των ηλικιών θα τον λατρέψουν και μην νομίζετε ότι είναι μια προσθήκη που ταιριάζει μόνο στο παιδικό δωμάτιο αγοριών.

τοίχος αναρρίχησης στο παιδικό δωμάτιο

τοίχος αναρρίχησης στο παιδικό δωμάτιο

Το παράδειγμα μιας μαμάς που έφτιαξε τοίχο αναρρίχησης για παιδικό δωμάτιο μόνη

Τοίχος αναρρίχησης για παιδικό δωμάτιο: Γιατί όχι σκέφτηκε μία μαμά και βρήκε μία ομολογουμένως έξυπνη και προσιτή ιδέα για να δημιουργήσει έναν εντυπωσιακό τοίχο. Η περίοδος της καραντίνας, άλλωστε, επέβαλλε να βρούμε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να απασχοληθούν τα παιδιά τις ατέλειωτες ώρες που έμειναν σπίτι.

Όπως εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα Sun, βρήκε στο Amazon τα ειδικά «σκαλοπατάκια» αναρρίχησης που κοστίζουν 20 ευρώ. Στη συνέχεια, αφιέρωσε έναν τοίχο του δωματίου ώστε να γίνει η μεταμόρφωση. Στη συνέχεια βίδωσε προσεκτικά όλα τα σκαλοπατάκια, τα οποία τα έβαλε σε διάφορα σημεία (ώστε να έχει ακόμη περισσότερο challenge η αναρρίχηση). Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί ενθουσιάστηκε (το ίδιο κι εμείς με την ιδέα!).

Παρόμοια σετ μπορείτε να βρείτε σε e-shops.

Το tip φυσικά που δίνει σε όσους θέλουν ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά της, είναι να στρώσουν ένα ειδικό μαλακό στρώμα στο πάτωμα, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

 

Διαβάστε επίσης:

5 τρόποι για να μάθετε στο παιδί σας να παίζει μόνο του