Post main image

Γράφει η Άντα Γκασδρόγκα

 

Συνεχίζουμε και #ΜένουμεΣπίτι, άλλοι για 2η, άλλοι για 3η, άλλοι για 4η εβδομάδα (κάποιοι ακόμη περισσότερο και σε αυτούς καλό θα ήταν να επιτραπεί να αγοράσουν τρία μπουκαλάκια αντισηπτικό αντί του επιτρεπόμενου ορίου των δύο έτσι σαν bonus για το επίτευγμά τους). Πώς μεταφράζεται τώρα αυτό;

Σίγουρα διπλασιάστηκε ο όγκος της δουλειάς που αφορά το ίδιο το σπίτι. Και εξηγώ. Σίγουρα δεν αυξήθηκαν μαγικά τα τετραγωνικά της κατοικίας σας ούτε εμφανίστηκαν νέα μέλη της οικογένειας σ’ αυτό (αν συνέβη κι αυτό καλώς τα δεχτήκατε) αλλά αναλογιστείτε πόσες φορές πηγαινοερχόμαστε αυτές τις μέρες στην κουζίνα. Φυσικά στην επιστροφή μας φέρνουμε και παρέα – άλλες φορές τοστ, άλλες κεικ, άλλες μισό ταψάκι σουφλέ και δυο κομμάτια μπανόφι αφού γίναμε και όλοι μάγειρες – αυτό αυτόματα σημαίνει ότι αν μπεις στην κουζίνα να πλύνεις τα πιάτα δεν βγαίνεις για την επόμενη μία ώρα. Αν υπολογίσεις τον χρόνο που σου πήρε για να μαγειρέψεις τα 2-3 κυρίως γεύματα της μέρας αλλά και την απολύμανση των χώρων κάθε τρεις και λίγο αντιλαμβάνεσαι ότι με την αξία σου πλέον θεωρείσαι “σωστή” νοικοκυρά.

Τι γίνεται όμως με την κύρια εργασία σου που δεν σημαίνει ότι ξαφνικά σταμάτησε αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις απλά μεταφέρθηκε στο σπίτι; Αναλογιζόμενη τις 24 ώρες που έχει η μέρα κάτι δεν σου βγαίνει στους υπολογισμούς.

Συμπέρασμα: Πρέπει να επιστρατεύσεις και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στην αποστολή “Δουλειές του σπιτιού”, και πρόκειται όντως γι’ αποστολή.

Αυτό σκέφτηκε μία μητέρα η οποία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να κάνει την 3χρονη κόρη της να την βοηθά στις δουλειές του σπιτιού. Η μητέρα από την Αυστραλία βρήκε το απόλυτο κόλπο για να πείσει την κόρη της να την βοηθά στις «αγγαρείες», χρησιμοποιώντας έναν χάρτη κρυμμένου θησαυρού!

Η φωτογραφία έχει δύο χάρτες, έναν για το πρωί και έναν για το απόγευμα. Οι δουλειές συνήθως περιλαμβάνουν το στρώσιμο του κρεβατιού, πλύσιμο δοντιών, πρωινό, τακτοποίηση του δωματίου κ.α.

«Η κόρη μου λατρεύει τα παιχνίδια και αν δεν κάνω τις καθημερινές δουλειές παιχνίδι, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καβγάδες», έγραψε στο post της. «Με αυτό στο νου, έφτιαξα έναν χάρτη κρυμμένου θησαυρού, όπου βάζει τικ στα καθήκοντα και στα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί».

«Όταν το ολοκληρώσει, έρχεται σε μένα (στο κόκκινο σημάδι), όπου της δίνω τον θησαυρό», εξηγεί η μητέρα. «Είναι συνήθως ένα μικρό δώρο, αλλά είναι πιο πολύ το κυνήγι του δώρου που αγαπάει», τόνισε η μητέρα.

Η ανταμοιβή μπορεί να είναι ό,τι ορίσει ο καθένας σας και ταιριάζει στη γενικότερη γραμμή ανατροφής του παιδιού.

Τα παιδιά μπορούν με αυτό τον τρόπο να θεωρήσουν τις δουλειές του σπιτιού μέρος ενός παιχνιδιού και σίγουρα δεν θα θέλουν να χάσουν το δώρο που τους περιμένει στο τέλος.

*Τι κόλπα έχετε μηχανευτεί αυτές τις μέρες; Στο σπίτι σας ποιος αναλαμβάνει τις δουλειές του σπιτιού; Περιμένουμε τις απαντήσεις σας σε Facebook και Instagram