Post main image

Η Kate Middleton ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό έναν νέο φιλανθρωπικό σκοπό με τον οποίο θα καταπιαστεί. Η ψυχική υγεία βρίσκεται διαχρονικά στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της δούκισσας του Cambridge κι αυτή τη φορά με τη δική της συμβολή θα φωτιστεί το ζήτημα της ψυχικής υγείας των μητέρων.

Η Kate Middleton ανακοίνωσε ότι είναι η νέα βασιλική υποστηρίκτρια του Maternal Mental Health Alliance, μίας βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που ενώνει 100 μικρότερες οργανώσεις που φροντίζουν ώστε οι γυναίκες και οι οικογένειές που επηρεάζονται από περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, να έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, εμπεριστατωμένη φροντίδα και υποστήριξη. Η ανακοίνωση, διόλου τυχαία, έγινε κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας που στη Βρετανία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ψυχική υγεία των μητέρων.

Η Kate Middleton είναι κι η ίδια μητέρα τριών παιδιών, του πρίγκιπα George, της πριγκίπισσας Charlotte και του πρίγκιπα Louis. Η 40χρονη Kate Middleton σε ένα video μέσω του οποίου μίλησε για τη νέα αυτή φιλανθρωπική της ενέργεια, αναφέρθηκε στη γέννηση ενός παιδιού που «είναι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής» και ταυτόχρονα μπορεί να είναι «μία από τις πιο απαιτητικές στιγμές για τόσες οικογένειες».

«Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και οι πρώτοι μήνες ζωής ενός παιδιού μπορεί να είναι τρομερά απαιτητικοί»

«Η γέννηση ενός παιδιού είναι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής. Αλλά μπορεί να είναι και μία από τις πιο απαιτητικές στιγμές για τόσες οικογένειες και μια πρόκληση που κανείς δεν θα έπρεπε να περάσει μόνος του», ανέφερε χαρακτηριστικά στο video η Kate Middleton

«Τα περασμένα χρόνια μάς υπενθύμισαν πόσο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο και πόσο κρίσιμες είναι οι σχέσεις μας στη μακροχρόνια υγεία και χαρά μας», σημείωσε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι το μήνυμα αυτής της εβδομάδας για την ψυχική υγεία των μητέρων είναι η σημασία της σύνδεσης, της επαφής, της επικοινωνίας.

«Αυτό ξεκινά τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, όταν χρειαζόμαστε στενή και συνεχόμενη φροντίδα από τους ανθρώπους γύρω μας για να φροντίσουν την ανάπτυξή μας και να εξασφαλίσουν ότι έχουμε το σωστό ξεκίνημα στη ζωή», εξήγησε στη συνέχεια η Kate Middleton. «Όλοι ξέρουμε ότι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και οι πρώτοι μήνες της ζωής ενός παιδιού μπορεί να είναι τρομερά απαιτητικοί. Οι γονείς συχνά νιώθουν μόνοι και καταβεβλημένοι αυτά τα πρώτα χρόνια. Περίπου 20% των γυναικών στην Βρετανία έχουν αναφέρει ότι έχουν βιώσει περιγεννητική ψυχική ασθένεια. Δυστυχώς, ξέρουμε επίσης ότι πολύ περισσότεροι υποφέρουν σιωπηλά», σημείωσε στη συνέχεια η δούκισσα του Cambridge.

Η Kate Middleton αναφέρθηκε στο άγχος και την κατάθλιψη αναγνωρίζοντας ότι απέναντι σε αυτά τα συναισθήματα κανένας γονιός δεν έχει «ανοσία». «Είναι ζωτικής σημασίας, λοιπόν, όλοι εκείνοι που ίσως αγωνίζονται να έχουν τη σωστή στήριξη τη σωστή στιγμή για να μπορέσουν να μοιραστούν αυτά τα συναiσθήματα χωρίς να φοβούνται ότι θα τους κρίνουν και να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην πληροφορία, τη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζονται για να ανακάμψουν», εξήγησε.

H Kate Middleton έχει μιλήσει ανοιχτά για τα δικά της προβλήματα στις εγκυμοσύνες της

Η Kate Middleton νιώθει τρομερά υπερήφανη γι’ αυτή τη νέα πρωτοβουλία αλλά αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν να γίνουν. Κι είναι στο χέρι όλων εμάς να υποστηρίξουμε τους γονείς και τους φροντιστές, όλους όσοι μεγαλώνουν παιδιά σήμερα. Γιατί εξασφαλίζοντας ότι η επόμενη γενιά παιδιών θα ανθίσει, θα μας βοηθήσει να χτίσουμε μία πιο δυνατή, υγιέστερη και με μεγαλύτερη φροντίδα κοινωνία από την οποία θα επωφεληθούμε όλοι», κατέληξε η Kate Middleton.

Η Kate Middleton πριν από λίγες ημέρες, είχε επισκεφθεί μαζί με την πριγκίπισσα Anne, τη σχολή μαιευτικής του Royal College of Obstetricians and Gynecologists’ στο πλαίσιο άλλου ρόλου της ως βασιλικού υποστηρικτή. Τα θέματα της ψυχικής υγείας όπως και τα θέματα της μητρότητας έχουν ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της. Η ίδια άλλωστε έχει μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες της με τον τοκετό των τριών παιδιών της.

Η Kate Middleton έχει αποκαλύψει ότι έχει καταφύγει στη μέθοδο του Hypnobirthing στην προετοιμασία της για τους τοκετούς των τριών παιδιών της, ενώ έχει αναφερθεί στην υπερέμεση της κύησης από την οποία υπέφερε κατά τη διάρκεια κάθε μίας από τις τρεις εγκυμοσύνες της. «Είχα πολύ άσχημη ναυτία κάθε πρωί, οπότε δεν ήμουν η πιο ευτυχισμένη έγκυος», είχε πει σε podcast τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: ladylike.gr