Post main image

Αποφασίσατε να κάνετε ένα δώρο στη μητέρα σας για να δείξετε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας που είναι δίπλα σας κάθε στιγμή αλλά δεν ξέρετε τι να της πάρετε; Η λύση είναι να φτιάξετε μόνοι σας το δώρο! Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στις 20 ιδέες για χειροποίητα δώρα για την μαμά.

Οι μητέρες είναι οι γυναίκες που στέκονται πάντα δίπλα μας και είναι εκεί για εμάς σε όποια ηλικία και αν είμαστε. Για τους περισσότερους θεωρούνται τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή ενός ανθρώπου και αυτό αποδεικνύεται τόσο από μελέτες των ειδικών όσο και από μια απλή ερώτηση που μπορεί να κάνει ο καθένας μας στον περίγυρό του. Ένα πανεπιστήμιο στην Αυστραλία  μάλιστα επειδή ήθελα πιο χειροπιαστά στοιχεία προχώρησε στην έρευνα στους πρωτοετείς φοιτητές του η οποία έδειξε ότι:

Tο 40% των φοιτητών απάντησαν ότι οι μητέρες είναι τα πιο σημαντικά και με την μεγαλύτερη επίδραση άτομα που γνωρίζουν, ενώ το 25% απάντησε οι μπαμπάδες, το 17% οι ερωτικοί σύντροφοι, το 12% οι φίλοι και το 6% τα αδέρφια.

Όπως και να έχει τη στιγμή που αποφασίζετε να πάρετε ένα δώρο στην μητέρα σας δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε παραπάνω αφού για τις μητέρες αρκεί ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών για να φωτιστεί ο κόσμος ολόκληρος. Μην αγωνιάτε, λοιπόν,  για την αντίδρασή τους όταν δουν αυτά τα δώρα που προτείνουμε αφού είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν.

Χειροποίητα δώρα για την μαμά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να τα φτιάξουμε είναι πολύ απλά και σίγουρα τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Αυτό που μπορεί να μας έλειπε είναι η φαντασία, αλλά το παρακάτω video έρχεται να λύσει και αυτό μας το πρόβλημα.

Φτιάχνουμε τις δικές μας ανθοδέσμες, το δέντρο της αγάπης, τα τέλεια διακοσμητικά για το δωμάτιό, που θα λατρέψουν, ακόμη και κορνίζες για να βάλουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες (αν και μια καλή ιδέα είναι να βάλετε εσείς την αγαπημένη σας φωτογραφία μαζί τους). Όλες οι κατασκευές που περιλαμβάνονται στο video είναι απλές και μπορούν να φτιαχτούν με υλικά που έχουμε σίγουρα στο σπίτι.

 

Θα καταλάβατε βέβαια ότι όλες οι παραπάνω ιδέες προτείνονται ώστε να να βοηθήσουμε τα παιδιά μας που θέλουν να μας κάνουν ένα δώρο και δυσκολεύονται αλλά γιατί να μην πρωτοτυπήσουμε κι εμείς φέτος κάνοντας ένα πιο προσωποποιημένο δώρο φτιαγμένο με τα ίδια μας τα χέρια για τις δικές μας μητέρες.

Ένα ακόμη δώρο το οποίο μπορεί να μη συμπεριλαμβάνετε στη λίστα με τα χειροποίητα δώρα για την μαμά το οποίο παρόλα αυτά θα εκτιμήσουν όλες οι μαμάδες είναι ο πολύτιμος χρόνος που θα περάσετε μαζί τους παρακολουθώντας μία σειρά από ταινίες αφιερωμένες στην μητρότητα. Το σινεμά έχει υμνήσει όσο κανένα άλλο είδος τέχνης, την ανιδιοτελή σχέση αγάπης μητέρας και παιδιού. Μέσα από την ματιά του εκάστοτε σκηνοθέτη έχει παρουσιαστεί με ρεαλιστικό τρόπο κάθε πτυχή της μητέρας είτε αυτή είναι τρυφερή είτε καταπιεστική.

Μπορείτε να δείτε τη λίστα εδώ:

5+1 ταινίες αφιερωμένες στις μητέρες

Μία καλή αφορμή για δώρο είναι φυσικά η γιορτή της μητέρας! Μπορούμε με μία τόσο όμορφη πράξη να επανορθώσουμε για όλα εκείνα, τα σ’αγαπώ, τα συγγνώμη και τα ευχαριστώ που δεν είπαμε στη μανούλα, τη χρονιά που πέρασε. Θυμόσαστε ποιο ήταν το πιο ξεχωριστό δώρο που είχατε κάνει στη μητέρα σας όταν ήσασταν παιδί;