4th KIDOT Festival

Header image

4th KIDOT Festival

Υπαίθριος χώρος ΔΕΘ Helexpo
8 & 9 Οκτωβρίου 2022
Event header icon
Header image
Υπαίθριος χώρος ΔΕΘ Helexpo
8 & 9 Οκτωβρίου 2022
11:00 - 21:00
Κατεβάστε το πρόγραμμα
Full width image
Tagline image

“Το μεγαλύτερο family φεστιβάλ,
επιστρέφει μ’ ένα εντυπωσιακό υπαίθριο χωριό”

Ύστερα από δύο χρόνια, το KIDOT Festival επιστρέφει ανανεωμένο, μεγαλύτερο, παιχνιδιάρικο και πιο ανατρεπτικό από ποτέ!

Αυτή τη χρονιά, δίνουμε ραντεβού σε ακόμα μεγαλύτερο χώρο, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ Helexpo (Θεσσαλονίκη), το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 και δημιουργούμε ένα εντυπωσιακό υπαίθριο χωριό για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους!

Σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή με all day events, market, workshops, side events, lounge areas, playgrounds food & drinks corners, αλλά και πολλές θεαμα…τικές εκπλήξεις!

Γιατί αν κάτι μας έλειψε αυτά τα δύο χρόνια είναι να είμαστε μαζί!

 

Υπό την Αιγίδα:

Δήλωσε συμμετοχή στις δράσεις!

Δες αναλυτικά τις δράσεις ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και κλείσε θέση!
Πάτησε εδώ

Το KIDOT χωριό σε περιμένει!
Το ίδιο και οι ανατρεπτικοί κάτοικοι του!

Ήρθε η ώρα να τους γνωρίσεις καλύτερα:

Info slider image

Ουίνστον, το ημίψηλο καπέλο: Ο Δήμαρχος του χωριού!

Ο δήμαρχος μας είναι υπεύθυνος για όλη τη λειτουργία του χωριού και ετοιμάζει πυρετωδώς την έναρξη του φεστιβάλ! Επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις για τους μικρούς και ακόμα μεγαλύτερες για τους μεγάλους! Θα τον πετύχετε παντού και ποιος ξέρει; Μπορεί να φωτογραφηθείτε και μαζί του!

Info slider image

Ζάρι η Καμηλοπάρδαλη: Θα την βρεις στο Market!

Η Ζάρι μας είναι η ψυχή της αγοράς! Μιλάει όλη μέρα, γυρίζει από market σε market και πηγαίνει όπου την βγάλουν τα μοναδικά πατίνια της. Ακούστε την προσεκτικά! Ίσως σκύψει με τον πανύψηλο λαιμό της για να σας πει την καλύτερη προσφορά της αγοράς!

Info slider image

Φαύλος, ο διαβήτης: Θα τον πετύχεις στο Σχολείο!

Θα μπορούσε να περπατάει με π άλλα του αρέσει να κάνει κύκλους έξω από το αγαπημένο του μέρος, το σχολείο! Ξέρει τα πάντα γύρω από τα μαθήματα και θα σου λύσει
κάθε απορία!

Info slider image

Κου & Ρος τα αγάλματα: Συχνάζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο!

Η Κου και ο Ρος είναι χρόνια μαζί! Τόσα πολλά που ξέρουν τα πάντα για πολιτισμό, για την ιστορία και για τις τέχνες. Βέβαια, μετά από τόσα χρόνια μαζί, που και που γκρινιάζουν μεταξύ τους και προσπαθούν απεγνωσμένα να ταιριάζουν με την εποχή. Τώρα τελευταία, ρωτάνε τι σημαίνει το “OK Boomer” γιατί κάπου το άκουσαν.

Info slider image

Μπάουνσι, η μπάλα: Σε περιμένει στα Playgrounds!

Χοροπηδάει, κυλάει και προσκαλεί όλα τα παιδιά να παίξουν και να γελάσουν στην παιδική χαρά. Ή μήπως φέτος είναι περισσότερες;

Info slider image

Μέλης, ο αρκούδος: Θα τον βρεις στο Food Corner!

Ο chef μας, ξέρει να κάνει από γλυκά με μέλι μέχρι και σούσι. Τα πιο νόστιμα πιάτα του μας ταξιδεύουν. Έχει συνταγές και γνώση γύρω από τα υλικά για να τις μοιραστεί με τους πάντες!

Info slider image

Δροσιά, η βρύση: Θα την πετύχεις στην πλατεία του χωριού!

Μπορεί να σας πει ό,τι συμβαίνει στην πλατεία, τα ξέρει όλα απ’ έξω κι ανακατωτά. Νεράκι θα τα πει και θα κεράσει κι ένα ποτηράκι, αν βρίσκεσαι εκεί απλώς για να ξαποστάσεις. Όπως κάθε βρύση που σέβεται τον εαυτό της είναι super cool!

Info slider image

Μαρί, ο δοκιμαστικός σωλήνας: Συχνάζει στο Κέντρο Επιστημών!

To “Έλα εδώ Μαρί” στο χωριό μας έχει μεγάλη βαρύτητα, αφού η Μαρί είναι η επιστήμονας το χωριού. Θα εξηγήσει τους νόμους και τους κανόνες των επιστήμων σε όλους και όταν έχει ελεύθερο χρόνο θα αλλάζει χρώματα στο εσωτερικό της.

Info slider image

Ίππο, το στηθοσκόπιο: Συχνάζει στο Κέντρο Ευζωίας!

Ο Ίππο είναι ο γιατρός του χωριού και εκτός από μοναδικές γνώσεις ιατρικής και…wellness, έχει μια εξαιρετική ακοή και του αρέσει να ακούει, να συζητάει και να δίνει λύσεις!

Info

Ημέρες: Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
Ώρες: 11.00- 21.00
Τόπος: Υπαίθριος χώρος ΔΕΘ Helexpo

Με το εισιτήριο εισόδου έχετε δωρεάν συμμετοχή σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες (εργαστήρια, θεάματα, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες).  

Προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήρια σας και μπείτε αυτομάτως στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο-έκπληξη  που θα κληρωθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ! 

H αγόρα εισιτηρίου είναι απαραίτητη για κάθε επισκέπτη. Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 1 έτους!

*ΔΩΡΕΑΝ Πάρκινγκ από την είσοδο της Εγνατίας!

*Θα υπάρχει δυνατότητα παράλληλης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας -ΚΕΝΓ στα Info Points, σε όλα τα Workshops (W1, W2, W3), καθώς και στα Stage Events (S1). Ζητήστε την στα Info Points!

*Στις εισόδους του φεστιβάλ θα υπάρχουν απτικοί χάρτες του Mind the Map για τη διευκόλυνση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

 

Αγορά εισιτηρίου εδώ

KIDOT Festival Experience

KIDOT Festival Experience

  Workshops

  Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από κορυφαίους επαγγελματίες της εκπαίδευσης! Κάθε εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά συγκεκριμένης ηλικίας, έχει διάρκεια μία ώρα και συγκεκριμένη δομή. Κοινό χαρακτηριστικό τους; Ο βιωματικός, ψυχαγωγικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας! Για τη συμμετοχή σας σε workshop απαιτείται προεγγραφή ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή τους!

  Full width image

  Stage Events

  Shows αγαπημένων καλλιτεχνών και οι πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις της Θεσσαλονίκης! Όλα στο stage του KIDOT χωριού (S1)! Φέτος, το KIDOT Festival διαθέτει κεντρική σκηνή και πολλές θέαμα…τικές εκπλήξεις!

   

  Full width image

  Side Events

  Παιχνίδια, διαδραστικές perfomances, εντυπωσιακά shows, μουσικοκινητικές δράσεις από τις πιο ταλαντούχες καλλιτεχνικές και αθλητικές ομάδες της πόλης! Αναζητήστε τα side events στους ανοιχτούς χώρους του φεστιβάλ (S2, S3) και συμμετέχετε ελεύθερα σε όποιο σημείο κι αν τα πετύχετε, αφού η ψυχαγωγία, η συμμετοχικότητα, αλλά και η βιωματική προσέγγιση είναι το σημείο αναφοράς τους!

  Αγορά εισιτηρίου

  Αγοράστε εισιτήριο & μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο που θα κληρωθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ!
  Αγορά εισιτηρίου

  All Day Events

  Πολλά φεστιβάλ, μέσα στο φεστιβάλ; Όλα είναι δυνατά στο KIDOT χωριό μας! Οι πιο πρωτοποριακές επιχειρήσεις της Ελλάδας παρουσιάζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, δημιουργούν τους δικούς τους χώρους και φιλοξενούν μια σειρά δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας! Επισκεφτείτε τους, μάθετε περισσότερα για όλα όσα σας προτείνουν και πάρτε μέρος στις δράσεις τους!

   

  Full width image

  Κατεβάστε το πρόγραμμα!

  Πατήστε εδώ

  Playgrounds

  Το KIDOT Festival 4 είναι μία τεράστια παιδική χαρά και μεταφορικά και κυριολεκτικά! Το KIDOT χωριό, σε κάθε σημείο, επιφυλάσσει και μία ευχάριστη και παιχνιδιάρικη έκπληξη! Τα playgrounds μας είναι ανοιχτά σε όλους, θεματικά και προορισμένα για διαφορετικές ηλικίες μικρών… αλλά και μεγάλων!

  Full width image

  Adults Ground & KIDOT Mag

  Ένας χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά στους γονείς! Το online περιοδικό του KIDOT έχει ετοιμάσει μία σειρά εκπλήξεων όπως talks & meetups με διάσημους καλεσμένους που θα μοιραστούν την εμπειρία τους, θα δώσουν λύσεις και θ’ αποτελέσουν έμπνευση. Όση ώρα τα παιδιά παρακολουθούν κάποιο workshop, εσείς μπορείτε να συμμετέχετε αφιερώνοντας αυτόν τον χρόνο σ’ εσάς και στην εξέλιξη σας!

  Full width image

  Market

  Η αγορά του KIDOT χωριού έχει τα πάντα! Οι καλύτερες επιχειρήσεις της πόλης που ασχολούνται με το παιδί, αλλά και όλη την οικογένεια βρίσκονται εδώ και θα σας προτείνουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ με χαρά θα σας λύσουν κάθε απορία!

  Social Actions

  To KIDOT Festival έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο και χαρακτήρα προσφοράς! Καλεσμένοι μας πέντε φορείς της πόλης, οι οποίοι σας προσκαλούν στον χώρο τους ώστε να μάθετε περισσότερα για τη δράση τους! Παράλληλα, επιφυλάσσουν πολλές και δημιουργικές εκπλήξεις για τα παιδιά!

  Food & Drinks Corner

  Επειδή το ατελείωτο παιχνίδι ανοίγει πάντα την όρεξη, στην πλατεία του χωριού θα βρείτε τα πιο αγαπημένα καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης! Πεντανόστιμες επιλογές κάθε είδους, street food ποιοτικές γεύσεις και δροσιστικά ροφήματα είναι στη διάθεση σας ώστε να τα απολαύσετε είτε στα τραπεζάκια της πλατείας, είτε απλώς στο χέρι καθώς κάνετε τη βόλτα σας!

  Food Corner Participants

  Full width image

  Lounge Areas

  Στο KIDOT χωριό οι ρυθμοί είναι έντονοι, αφού σε κάθε γωνία συμβαίνει κάτι συναρπαστικό! Στις Lounge Areas, ωστόσο, έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε, όσο τα παιδιά απολαμβάνουν ανέμελο, ελεύθερο παιχνίδι και ξεκουράζονται πριν την επόμενη περιπέτεια!

  Sponsors

  Info slider image

  Gold Sponsor

  H UNICEF έχει στόχο την προστασία των δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων σε 191 χώρες και εδάφη με προτεραιότητα στα πιο ευάλωτα παιδιά ώστε κανένα παιδί να μη μείνει πίσω.

  Info slider image

  Silver Sponsor

  Η αγαπημένη ελληνική μάρκα TRATA, πιστή στον τολμηρό και καινοτόμο χαρακτήρα της, αλλάζει ταυτότητα και μας προσκαλεί να απολαύσουμε τη γεύση της θάλασσας που κρύβει μέσα της!

  Info slider image

  Silver Sponsor

  H MAT&PIL είναι μια ελληνική, οικογενειακή εταιρεία με 30 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή χειροποίητων στρωμάτων, μαξιλαριών, καθώς και πολλών άλλων αξεσουάρ ύπνου.

  Info slider image

  Supporter

  Η σειρά “Independent Living” είναι εμπνευσμένη από το παιδαγωγικό σύστημα της Μαρία Μοντεσσόρι κι έχει ένα τεράστιο αντίκτυπο στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

  Info slider image

  Supporter

  Η F.I.L.A. είναι το σύμβολο της ιταλικής δημιουργικότητας παγκοσμίως μέσα από τα προϊόντα χρωματισμού, σχεδίασης, μοντελοποίησης, γραφής και ζωγραφικής, με τα brands Giotto, Giotto be-be, Tratto, Das, Lyra, Maimeri, Daler-Rowney, Canson, Arches, St Cuthberts. Από την ίδρυσή της, η F.I.L.A. επέλεξε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μέσω συνεχών καινοτομιών, τόσο από τεχνολογική όσο και από προϊοντολογική άποψη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα να εκφράσουν τις ιδέες και τα ταλέντα τους μέσα από εργαλεία εξαιρετικής ποιότητας.

  Info slider image

  Supporter

  Η εταιρεία Maped που ιδρύθηκε το 1947 είναι μία ανεξάρτητη, γαλλική και οικογενειακή επιχείρηση, παγκόσμιος ηγέτης στα σχολική είδη και είδη γραφείου. Η αποστολή της Maped είναι να ενδυναμώσει κάθε παιδί να αλλάξει το κόσμο με τα χέρια του και να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην εκπαίδευση για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων κάθε παιδιού.

  Χορηγοί Επικοινωνίας

  Υπό την αιγίδα:

  Info

  Ημέρες: Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
  Ώρες: 11.00- 21.00
  Τόπος: Υπαίθριος χώρος ΔΕΘ Helexpo

  Παιδιά έως 1 έτους: Δωρεάν
  Ατομικό εισιτήριο ημέρας: 5 ευρώ
  Family Pack (3 εισιτήρια + 1 δώρο): 15 ευρώ
  Ατομικό εισιτήριο δύο ημέρων: 8 ευρώ
  Family Pack 2 ημερών (3 εισιτήρια + 1 δώρο): 25 ευρώ

   

  *Με το εισιτήριο εισόδου έχετε δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες, καθώς και σε όλες τις συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και shows! H αγόρα εισιτηρίου είναι απαραίτητη για κάθε επισκέπτη. Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 1 έτους! 

   

  *ΔΩΡΕΑΝ Πάρκινγκ από την είσοδο της Εγνατίας!

  *Θα υπάρχει δυνατότητα παράλληλης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας -ΚΕΝΓ στα Info Points, σε όλα τα Workshops (W1, W2, W3), καθώς και στα Stage Events (S1). Ζητήστε την στα Info Points!

  *Στις εισόδους του φεστιβάλ θα υπάρχουν απτικοί χάρτες του Mind the Map για τη διευκόλυνση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

  Αγορά εισιτηρίου εδώ
  back-to-top

  NEXT SECTION

  3rd KIDOT Festival
  Link icon

  NEXT SECTION

  3rd KIDOT Festival
  Link icon