Post main image

Μια προσπάθεια για ρεκόρ Γκίνες πραγματοποιείται προκειμένου να διαδοθεί παγκοσμίως η εκπαίδευση στον χώρο της υγείας. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο διαδικτυακό άλμπουμ φωτογραφιών με άτομα που φοράνε μάσκα σούπερ ήρωα.

Οι ΧΟΠΑ Ήρωες 112 είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας, από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Angels. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει σε παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών, χρησιμοποιώντας σούπερ ήρωες για να διδάξει στα παιδιά τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού και την αναγκαιότητα της άμεσης δράσης. Η καμπάνια αξιοποιεί τον ενθουσιασμό των παιδιών για μάθηση και τη διάθεσή τους να μοιράζονται τη γνώση, ενθαρρύνοντάς τα να μοιραστούν όσα μαθαίνουν στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη οικογένεια τους και με τους παππούδες τους. Ξεκινώντας πιλοτικά τον Ιανουάριο του 2019 από ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη, οι ΧΟΠΑ Ήρωες εξαπλώθηκαν σιγά σιγά σε όλο τον κόσμο, όπως Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Καναδά, Ταϊβάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισλανδία, Νότια Αφρική και δώδεκα Ευρωπαϊκές χώρες.

Η καμπάνια ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ έχει αναλάβει την μεγάλη αποστολή να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει εκατομμύρια παιδιά από όλο τον κόσμο να μάθουν για το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και να τους βοηθήσει να σώσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι διασκεδαστική, ελκυστική και διαδραστική, καθώς διδάσκει στα μικρά παιδιά την αγάπη και την ενσυναίσθηση ταυτόχρονα με πρακτικές δεξιότητες διάσωσης σε περίπτωση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η προσπάθεια αυτή περικλείει και μια πρόκληση για ρεκόρ Γκίνες, με σκοπό να αυξήσει το ενδιαφέρον, την αφοσίωση και τη συμμετοχή στην καμπάνια. Οι οικογένειες καλούνται να επισκεφτούν το εικονικό φωτογραφικό θάλαμο της καμπάνιας και να ανεβάσουν δικές τους φωτογραφίες στις οποίες φοράνε μάσκες Υπερηρώων. Το κάθε άτομο μπορεί να υποβάλει πολλές φωτογραφίες αρκεί η καθεμιά από αυτές να είναι ξεχωριστή.

Η Sheila Martins, νευρολόγος και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εγκεφαλικού Επεισοδίου (WSO), υποστηρίζει την καμπάνια ΧΟΠΑ ΗΡΩΕΣ και στέλνει το μήνυμα: “Καλούμε τα σχολεία να μας βοηθήσουν στην εκστρατεία, καθώς η θέση τους είναι ιδανική για να βοηθήσουν πολλά παιδιά στο να εμπλακούν στην καμπάνια. Ένας στους τέσσερις θα πάθει εγκεφαλικό κατά τη διάρκεια της ζωής του. Συνεπώς, το εγκεφαλικό είναι ένα εξέχον ζήτημα που επηρεάζει μεγάλη μερίδα πληθυσμού. Τα άτομα που παθαίνουν εγκεφαλικό είναι απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο άμεσα, επομένως είναι απαραίτητο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα συμπτώματα του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε πως όταν το εγκεφαλικό εμφανιστεί, οι γονείς και οι παππούδες μας θα επιβιώσουν χάρη στη αποτελεσματική και άμεση θεραπεία”

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς με την οικογένειά σας ή το σχολείο σας στην εκστρατεία διάδοσης αυτού του μηνύματος ζωής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: fastheroesgr@fastheroes112.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: fastheroes.com