Post main image

Βραβευμένοι μαθητές από όλη την Ελλάδα παίρνουν μέρος σε ένα βίντεο που ενημερώνει και εμπνέει! 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου), το KIDOT αφιερώνει όλο τον Νοέμβριο στα Παιδιά και παρουσιάζει το νέο του πρότζεκτ “KIDS are RIGHT”: 10 δράσεις με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία με 10 φορείς που υπερασπίζονται ήδη τα δικαιώματα του παιδιού. Στο πλαίσιο του πρότζεκτ, κυκλοφόρησε και η ομώνυμη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. 

Η καμπάνια 

Φυσικά, μία καμπάνια για τα δικαιώματα του παιδιού, δεν μπορεί παρά να έχει πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά! 10 μαθητές ή ομάδες από όλη, σχεδόν, την Ελλάδα που υπερασπίζονται ήδη τα δικαιώματα τους γίνονται οι δικοί μας “ambassadors” και ενημερώνουν και τα υπόλοιπα παιδιά για τα δικαιώματα τους.  Μέσα από ένα video, εμπνέουν μικρούς και μεγάλους να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και κυρίως ν’ αναλάβουν δράση, ακολουθώντας τον δρόμο που εκείνα χάραξαν!

Δείτε το βίντεο: 

Οι Ambassadors 

Στο βίντεο πρωταγωνιστούν οι: 

  • Φώτης Κερασίδης, ο οποίος είναι ο νεότερος πιανίστας και συνθέτης που έχει δώσει ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. 
  • Μαρίτα Δατσέρη, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο στον 17ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που προκήρυξε η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
  • Ιωάννης Ζέκιος, ο οποίος κέρδισε την 1η θέση στον “Never Such Innocence” στην κατηγορία λόγου με θέμα τον πόλεμο και το έργο «Η Δύναμη της Φωνής». 
  • Ζήσης Βαγκούσης, ο οποίος έχει διακριθεί χάρη στους υποβρύχιους καθαρισμούς που πραγματοποιεί στην θαλάσσια περιοχή των Αβδήρων Ξάνθης. 
  • Μαριαλήνα Τσινίδη, η οποία έχει πραγματοποιήσει ήδη τρία πειράματα στο διάστημα μέσω της αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin κι έχει βραβευτεί δύο φορές στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). 
  • Δημοσθένης Δεσποτίδης, ο οποίος έχει κερδίσει την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης του Ιδρύματος «Never Such Innocence» και πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή. 
  • Βένια Γεωργαλή, η οποία πρωταγωνιστεί στη μαθητική ταινία για την ενδυνάμωση της γυναίκας με τίτλο “Μπορείς να τα καταφέρεις αρκεί να το πιστέψεις”, που δημιούργησαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας. 
  • Ομάδα “Stop Bullying Animation Team”,  η οποία κέρδισε το 1ο Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό για το stop motion βίντεο «Υπάρχει Λύση» και αποτελείται από μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης
  • Ομάδα FlowOn, η οποία κέρδισε το 2ο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Europe Company of the Year 2021. 
  • Plaisiobots, η ομάδα που κέρδισε χρυσό μετάλλιο  στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC). 

Πρωταγωνίστρια του βίντεο είναι η Δωροθέα Ιωαννίδη, η οποία αναλαμβάνει να μας συστήσει τα παιδιά και να δώσει το δικό της μήνυμα! 

Οι δράσεις 

Στο πλαίσιο του “KIDS are RIGHT”, το KIDOT διοργανώνει σε συνέργεια με 10 φορείς, 10 βιωματικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο. Κάθε δράση θα έχει πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, τα οποία μέσω ενός εργαστηρίου θα εξερευνήσουν περισσότερα για το εκάστοτε δικαίωμα, ενώ θα μοιραστούν με βιωματικό τρόπο τις σκέψεις, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Οι φορείς 

Στο “KIDS are RIGHT” συμμετέχουν οι φορείς: Διεθνής Αμνηστία, Χαμόγελο του Παιδιού, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, El Sistema Greece, Iasis και Edify Kids, In Common, Ίσον, Οργάνωση Γη, Peace Journalism Lab του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης  και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας. 

Αρωγός όλου του project είναι η UNICEF. 

To project “KIDS are RIGHT” τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στη δράση που σας ενδιαφέρει εδώ

Διαβάστε επίσης: 

“KIDS are RIGHT”: Το νέο project του KIDOT για τα Δικαιώματα του Παιδιού!