Post main image

Mερικοί γονείς αναζητούν ένα παιδί στο οποίο μπορούν να προσφέρουν την αγάπη τους. Ένα παιδί αναζητά εκείνη την αγάπη που του αρνήθηκαν. Φαίνεται ότι είναι ο τέλειος συνδυασμός, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα: το 2% των υιοθεσιών τείνουν να αποτυγχάνουν για διάφορους λόγους και οι συνέπειες για γονείς και παιδιά είναι μεγάλες. Ωστόσο, συμβαίνει: όταν η συνύπαρξη είναι μη βιώσιμη ή οι προσδοκίες είναι ανυπέρβλητες, συμβαίνει μια αποτυχημένη υιοθεσία.

Όταν οι υιοθεσίες, ειδικά οι διεθνείς, είναι ανεπιτυχείς (μεταξύ 6-11%, ειδικά σε παιδιά άνω των 5 ετών), η διαδικασία είναι ίδια με την εγκατάλειψη ενός βιολογικού παιδιού, με μία προϋπόθεση: είναι οι θετοί γονείς που έχουν να αναζητήσουν ένα νέο σπίτι για το παιδί ή τους πόρους που μπορούν να το επιτύχουν (φορείς υιοθεσίας, τοπικές κυβερνήσεις).

Αυτό έκανε η youtuber και «mommy blogger» Myka Stauffer, η οποία έφερε επανάσταση στους followers της στα κοινωνικά δίκτυα «επιστρέφοντας» τον 4χρονο γιο της Huxley, ο οποίος υιοθετήθηκε στην Κίνα, επειδή έχει διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD).

https://www.instagram.com/p/CAlgCNQg5At/?utm_source=ig_embed&ig_rid=46964c60-bcdb-4956-a15a-690381a14c8f

 

Η ίδια επιβεβαίωσε την ιστορία στο YouTube το 2020, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση θα είχε ληφθεί επειδή το παιδί είχε «ειδικές ανάγκες που δεν γνώριζαν». Είχε επιβεβαιωθεί ότι το αγοράκι είχε διαταραχή του φάσματος του αυτισμού και όγκο στον εγκέφαλο, αλλά σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό ήταν.

«Με τις διεθνείς υιοθεσίες υπάρχει πάντα κάτι που είναι άγνωστο ή πράγματα που δεν είναι διαφανή στις αναφορές», λέει ο σύζυγός της, Τζέιμς, στο βίντεο, «Μόλις ο Χάξλεϋ γύρισε σπίτι, υπήρχαν πολλές ειδικές ανάγκες που δεν γνωρίζαμε και κανείς δεν μας είχε πει τίποτα. Για χρόνια προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Είναι δύσκολο να ακούσουμε τι λένε οι γιατροί και ήταν πολύ οδυνηρό για εμάς, γιατί δεν ήταν αυτό που θέλαμε να ακούσουμε. Ποτέ δεν θέλαμε να βρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση και προσπαθήσαμε να του δώσουμε όλους τους πόρους και τη βοήθεια. Το θέλουμε πραγματικά.”

«Έχουμε πολύ άσχημες μέρες. Αναζητώ βοήθεια και μερικές φορές αρχίζω να κλαίω. Ένα πράγμα ξέρω με σιγουριά: Ο Χάξλεϋ δεν περνά ούτε μια μέρα χωρίς να τον αγαπούν άνευ όρων», έγραψε η Μίκα στο The Bump μόλις πριν από λίγους μήνες, «Η υιοθεσία είναι αγάπη. Παίρνει πολύ κουράγιο, ιδρώτα και δάκρυα μαζί του, αλλά τελικά αξίζει τον κόπο. Ακόμα κι αν αυτό το τέλος φαίνεται διαφορετικό από αυτό που είχατε σχεδιάσει, θυμηθείτε, το «διαφορετικό» δεν είναι κακό». Φαίνεται ότι το να είναι «διαφορετικό» είναι αυτό που θα έκανε μαζί τους. Η Μίκα προσθέτει ότι νιώθει «αποτυχημένη ως μητέρα», ειδικά από τη στιγμή που δέχεται κάθε είδους παρενόχληση στα κοινωνικά δίκτυα για την απόφαση που πήρε. Ακόμα κι έτσι, δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τον ακριβή λόγο της «μεταγραφής» του μικρού για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Ωστόσο, εδώ είναι το πρόβλημα που βλέπουν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων: το ζευγάρι λέει ότι δεν γνώριζε τις ανάγκες του μικρού, αλλά έχει επωφεληθεί από αυτόν και τις ανάγκες του από τότε που ήρθε στην οικογένεια, δημοσιοποιώντας στα κοινωνικά δίκτυα κάθε βήμα από την ανακοίνωση της πρόθεσής τους να υιοθετήσουν, μέχρι το ταξίδι τους στην Κίνα για να γνωρίσουν τον μικρό, μέχρι την καθημερινή τους ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο συνδρομητές μόνο στο YouTube παρακολούθησαν τα σκαμπανεβάσματα του Huxley από τότε που επέστρεψε στο σπίτι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η οικογένεια συγκέντρωσε κεφάλαια μέσω των social media για να μπορέσει να τον υιοθετήσει. Το βίντεο της πρώτης του συνάντησης είδαν πάνω από 5,5 εκατομμύρια χρήστες στην πλατφόρμα και η οικογένεια επωφελήθηκε οικονομικά από αυτό.

Τώρα, «αναγκάστηκαν» να ομολογήσουν τι συνέβη, αφού ο μικρός είχε εξαφανιστεί από τα κοινωνικά τους δίκτυα, σαν να μην υπήρχε, εδώ και μήνες (η τελευταία του φωτογραφία ήταν τον Μάρτιο). Εκεί οι ακόλουθοί του κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε και ειδοποίησαν τις εταιρείες που είχαν εμπορικές συναλλαγές με την οικογένεια. Ένας χρήστης μάλιστα άνοιξε ένα αίτημα στο Change.org ζητώντας να αποσυρθούν τα οφέλη που προκύπτουν από το περιεχόμενο στο οποίο εμφανιζόταν το μικρό αγόρι στα δίκτυα.  Η κατακραυγή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που μετά το περιβόητο βίντεο, οι Stauffers διέγραψαν το οικογενειακό τους κανάλι (The Stauffer life) και διατήρησαν τα άλλα δύο κανάλια τους. Ο James εξακολουθεί να δημοσιεύει κανονικό περιεχόμενο στο γκαράζ Stauffer. Και το προσωπικό κανάλι της Myka είναι ακόμα διαθέσιμο στο youtube, αν και δεν έχει ανεβάσει τίποτα από το 2020, όπως και στο Instagram της.

Ευτυχώς για τον Χάξλεϊ, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πλέον σε μια οικογένεια που φαίνεται τέλεια για αυτόν, καθώς επιβεβαίωσαν ότι το αγόρι είναι πολύ χαρούμενο. Οι Stauffers, από την πλευρά τους, είχαν σχέδια να υιοθετήσουν ένα άλλο μικρό “από την Ουγκάντα ή την Αιθιοπία” μετά τον Huxley, αλλά δεν είναι γνωστό αν συνεχίζουν με αυτή τη διαδικασία.

Δείτε ακόμα:

Νοσηλεύτρια υιοθετεί κοριτσάκι που δεν το επισκεπτόταν κανείς στο νοσοκομείο