Η 27χρονη Pinar Gultekin βρέθηκε άγρια δολοφονημένη και καμένη σε δασική περιοχή της Τουρκίας στις 21 Ιουλίου, ενώ αγνοείτο από τις 16 Ιουλίου. Θύτης ήταν ο 32χρονος πρώην σύντροφός της, ο Cemal Metin Avci, ο οποίος ομολόγησε ότι την σκότωσε.

Ο ίδιος, αφού είδε τα πλάνα που “μαρτυρούσαν” την πράξη του, παραδέχτηκε πως την χτύπησε επειδή εκείνη δεν ήθελε να τα ξαναβρούν και στη συνέχεια τη δολοφόνησε όταν εκείνη ήταν λιπόθυμη. Ο 32χρονος μετέφερε το σώμα της σε δασική περιοχή και αφού το κάλυψε με τσιμέντο, το έκαψε μέσα σε έναν κάδο απορριμάτων.

Η άγρια δολοφονία της Pinar Gultekin έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των γυναικοκτονιών στην Τουρκία, όπου τα περιστατικά ξυλοδαρμού ή δολοφονιών σε βάρος γυναικών αυξάνονται καθημερινά, με πολλούς πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους για την κατάσταση.

Οι αριθμοί των γυναικοκτονιών και των περιστατικών βίας κατά των γυναικών είναι πραγματικά τρομακτικοί τόσο στην Τουρκία, όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου, ενώ φαίνεται πως οι κυβερνητικές πολιτικές προστασίας των ανδρών στην Τουρκία οδηγούν στη διαιώνιση του φαινομένου.

Οι γυναικοκτονίες, φυσικά, δεν αφορούν μόνο την Τουρκία, ούτε μόνο τις χώρες του εξωτερικού, καθώς το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό και στην Ελλάδα. Γυναίκες δολοφονημένες επειδή δεν υπάκουσαν στις ανδρικές εντολές, επειδή δεν ακολούθησαν τις επιθυμίες του αντίθετου φύλου, επειδή άκουσαν τα δικά τους “θέλω”, επειδή είπαν “όχι”. Γυναίκες σκοτωμένες από συντρόφους, από συζύγους, από πρώην φίλους. Γυναίκες που πέθαναν μόνο και μόνο γιατί ήταν γυναίκες.