Post main image

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχτηκε πριν από 20 χρόνια κι ήρθε στο φως της δημοσιότητας ξανά πριν λίγο καιρό εξαιτίας των πρωταγωνιστών της.

Το 1998 μια γυναίκα πηγαίνοντας για τρέξιμο σε μια περιοχή στους πρόποδες του βουνού Altadena στην Καλιφόρνια, συνοδευόμενη από το σκύλο της, εντόπισε ένα μωρό θαμμένο στο χώμα και κατάφερε να το σώσει. Έκτοτε ενώ προσπάθησε πολλές φορές να το εντοπίσει δεν κατάφερε να βρει τα ίχνη του, διότι το παιδί αφού νοσηλεύτηκε, δόθηκε για υιοθεσία κι έτσι δεν της έδιναν καμία απολύτως πληροφορία.

Η Azita Milanian εκείνη την ημέρα μετά από διάφορα γεγονότα που συνέβησαν και την έβγαλαν από την συνηθισμένη ρουτίνα της, αποφάσισε να πάει για τρέξιμο τελευταία στιγμή και μάλιστα αλλάζοντας την καθιερωμένη διαδρομή της. Φεύγοντας από το σπίτι της, αντί να φορέσει οτιδήποτε άλλο, προτίμησε να φορέσει το μπλουζάκι που της έφεραν δώρο το ίδιο πρωί ένα ίδρυμα που ασχολείται με τα παιδιά κι έγραφε επάνω «America, save the children», ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης για την εθελοντική της δράση.

Λόγω κάποιων θεμάτων που προέκυψαν στη διαδρομή της δεν μπόρεσε να τρέξει στο συγκεκριμένο μέρος που είχε επιλέξει να πηγαίνει τα τελευταία χρόνια. Άρχισε να τρέχει αλλά φτάνοντας σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο ένιωσε να κόβεται η ανάσα της και να ζαλίζεται. Ένιωσε έντονη ναυτία και κατευθύνθηκε σ’ ένα σημείο που υπήρχε χώμα και λάσπη.

Εκείνη τη στιγμή ο σκύλος της που ήταν μόλις λίγα βήματα πιο πέρα, άρχισε να γαυγίζει επίμονα τραβώντας της την προσοχή. Στεκόταν πάνω από το χώμα αλλά δεν έσκαβε μόνο γαύγιζε. Πηγαίνοντας η Azita από πάνω είδε να ξεπροβάλλουν από το χώμα δύο μικρά ποδαράκια κι άρχισε να σκάβει όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Ένα νεογέννητο έχοντας ακόμη επάνω του τον ομφάλιο λώρο εμφανίστηκε μπροστά της γεμάτο χώματα στη μύτη και στο στόμα. Το νεογνό τσίριζε κι ηρέμησε αρπάζοντας τον καρπό της. Το καθάρισε όπως μπορούσε, ειδοποίησε την αστυνομία και το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Λίγες μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο αλλά χάθηκαν τα ίχνη του.

Η γυναίκα αυτή εμπνευσμένη από τη συγκεκριμένη ιστορία, την οποία κατέγραψε και σε βιβλίο, ίδρυσε τον δικό της οργανισμό που αγωνίζεται για τα παιδιά και προσπάθησε να εντοπίσει πολλές φορές την πηγή της έμπνευσής της τον «άγγελο του βουνού» όπως τον αποκαλεί, χωρίς καμία τύχη.

Ώσπου πριν λίγο καιρό ένας ραδιοφωνικός παραγωγός  στην εκπομπή «On air with Ryan Seacrest» έφερε στο φως της δημοσιότητας την συγκεκριμένη ιστορία και μετά από αρκετή έρευνα, κατάφερε να ενώσει τον εικοσάχρονο πλέον Matthew Whitaker με τη γυναίκα που του έσωσε τη ζωή, την Azita Milanian.

Οι στιγμές που εκτυλίχτηκαν στο στούντιο ήταν γεμάτες συναισθήματα κι αγκαλιές. Εκείνη τον αποκαλούσε Κρίστιαν, όπως τον είχαν ονομάσει οι γιατροί στο νοσοκομείο, ένα όνομα το οποίο διατήρησε ως μεσαίο όνομα κι η οικογένεια που τον υιοθέτησε. Ενώ εκείνος την έλεγε «φύλακα άγγελό» του. Μετά το πέρας της εκπομπής, οι δυο τους πήγαν στο σημείο που η Azita τον εντόπισε, τον οποίο ο Matthew αποκάλεσε «τάφο», λέγοντας χαρακτηριστικά «εδώ θα είχα θαφτεί ζωντανός, αυτός θα ήταν ο τάφος μου αν δεν ερχόταν το χέρι σου να μου χαρίσει τη ζωή».

Κατάφεραν να συναντηθούν μετά από 20 ολόκληρα. Εκείνη του χάρισε τη ζωή αλλά εκείνος έγινε η αφορμή για να βρει το δικό της σκοπό στη ζωή, όπως δήλωσε κι η ίδια.

Πηγή: e-motions.gr

Δείτε ακόμα:

«Δεν ξέρω που να πάω»: Το συγκλονιστικό βίντεο με ένα 10χρονο αγόρι που εγκαταλείφθηκε στα σύνορα Η.Π.Α-Μεξικού