Post main image

O τρόπος που μία γυναίκα θα επιλέξει να φέρει στον κόσμο το παιδί της, είναι καθαρά δική της επιλογή. Και παρόλο που οι απόψεις διίστανται, η καισαρική είναι ένας απόλυτα φυσιολογικός τρόπος για να γεννήσει μια γυναίκα. Είναι, εν ολίγοις, δικαίωμά της.

Αυτή η απόφαση (που πολλές φορές οφείλεται σε ιατρικούς λόγους), δεν την κάνει λιγότερο μητέρα από εκείνη που επέλεξε να γεννήσει φυσικά. Σε μία δεύτερη φάση, αυτή η απόφαση δεν μπορεί να καταδικάσει το σώμα της. Καμία μαμά που ακολούθησε τον δρόμο της καισαρικής, δεν είναι υποχρεωμένη να κρύβει το σημάδι στην κοιλιά της. 

Η καισαρική τομή είναι κομμάτι της προσωπικής ιστορίας της κάθε μαμάς. Μία τομή που σηματοδοτεί με τον πιο βιωματικό τρόπο, το ταξίδι της γυναίκας στον κόσμο της μητρότητας. Και θα πρέπει να είναι περήφανη γι’ αυτήν, όπως είναι και η Kelly Hughes στο εξώφυλλό της για το Sports Illustrated. Η ίδια έφερε στον κόσμο τον γιο της τον Δεκέμβριο του 2018 μέσω καισαρικής τομής, ύστερα από 38 ώρες τοκετού, παρόλο που σχεδίαζε να γεννήσει φυσικά.

Η Kelly Hughes γιορτάζει το #mombody της, δείχνοντας με υπερηφάνεια την καισαρική της τομή

Μετά τη Lila Grace που «γιόρτασε» την αντλία ινσουλίνης της με το ημιδιάφανο φόρεμά της στο Met Gala, σειρά παίρνει η Kelly Hughes. Το μοντέλο έδειξε χωρίς ντροπές και με μπόλικη υπερηφάνεια την ουλή που της άφησε η καισαρική τομή. Το body positivity στα καλύτερά του.

https://www.instagram.com/p/Cda3TF5uzae/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1bdf537e-2ecc-4171-8fdf-b15e4ca5c19a

Η Kelly Hughes και η καισαρική της τομή, λοιπόν, κόσμησαν το εξώφυλλο του περιοδικού Sports Illustrated. Το μοντέλο ποζάρει σε μία αμμουδιά χαμογελώντας. Με τα 2 της χέρια, κρατά το χαμηλόμεσο μπικίνι της, που αναδεικνύει το σημάδι από την επέμβαση. Την επέμβαση χάρη στην οποία κρατά το μωρό στην αγκαλιά της αυτήν τη στιγμή. Πρόκειται για το πρώτο εξώφυλλο στην ιστορία των 58 χρόνων του περιοδικού, που υμνεί την καισαρική τομή μίας μαμάς.

«Είμαι άφωνη και με τιμά τόσο πολύ που είμαι η ΠΡΩΤΗ γυναίκα που αποκαλύπτει την ουλή της από καισαρική τομή στην ιστορία των περιοδικών! Είναι τόσο καταπληκτικό το να είσαι μέρος της συνεργασίας με τη @fridamom #paywithchange που κανονικοποιεί και αγκαλιάζει τις αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας όταν γίνεται μαμά.

Έδωσα μάχη με τις ανασφάλειες της ουλής μου δεδομένου ότι είμαι μοντέλο και του ότι είχα μία απίστευτα δύσκολη ανάρρωση. Μόνο όταν “αγκάλιασα την ουλή μου, βίωσα την αληθινή της δύναμη”», έγραψε μεταξύ άλλων στην περιγραφή της φωτογραφίας η Kelly Hughes, ως περήφανη μαμά.

«Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία είναι ένα υγιές μωρό και μια υγιής μαμά»

«Η μητρότητα έχει ήδη αποδειχθεί η πιο όμορφη ανιδιοτελής πράξη αγάπης», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram εκείνο τον μήνα. «Ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου γιατί στο τέλος, αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι ένα υγιές μωρό και μια υγιής μαμά», πρόσθεσε.

Η Hughes εξήγησε ότι ήθελε έναν φυσιολογικό τοκετό, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά από 38 ώρες τοκετού, καθώς δεν υπήρχε ικανοποιητική διαστολή. Ο γιατρός της αποφάσισε να προχωρήσουν σε καισαρική για την υγεία του μωρού.

«Για μένα η καισαρική τομή ήταν το χειρότερο σενάριο. Είχα μια υγιή εγκυμοσύνη. Σκεφτόμουν τη στιγμή. Έκανα μαθήματα. Πίστεψα σε αυτό. Ονειρευόμουν πώς θα ήταν ο τοκετός και ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα το ζούσα. Ήμουν διατεθειμένη να υποχωρήσω σε κάποια πράγματα, αλλά η καισαρική δεν ήταν μια πιθανή περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, το μωρό μου γεννήθηκε απολύτως υγιές. Οπότε τα ξέχασα όλα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ύστερα από μερικές μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο και ένα απρόσμενο χειρουργείο λόγω μόλυνσης, η Kelly Hughes παραδέχθηκε πως η εμπειρία της την έκανε «να αγαπά την κάθε στιγμή» με τον γιο της. Να νιώθει ευγνώμων που ήταν υγιής και θα γυρνούσε σύντομα σπίτι.

«Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει ή το τι έχετε έχετε στο μυαλό σας, υπάρχουν πάντα τόσα πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να νιώθει κανείς ευγνώμων. Πρέπει να είμαστε πρόθυμες και δεκτικές, γιατί ο τοκετός δεν είναι στο χέρι μας. Τα σώματά μας είναι διαφορετικά μεταξύ τους και δεν έχουν τίποτα για να αποδείξουν ή να ντρέπονται», κατέληξε.

Η ομορφιά της μητρότητας υπάρχει και στην ουλή της καισαρικής τομής

Πίσω από την σπουδαία πρωτοβουλία βρίσκεται η Chelsea Hirschhorn, η ιδρύτρια της Frida Mom. Ένα brand που αναλαμβάνει την υποστήριξη όσων γυναικών γίνονται μητέρες και βιώνουν διάφορες αλλαγές στο σώμα τους και μάχεται υπέρ της κανονικοποίησης των καισαρικών τομών.

Όπως δήλωσε η ίδια, βασική επιδίωξη της φωτογράφισης ήταν να «δείξουμε την ομορφιά της μητρότητας, να βοηθήσουμε τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε καισαρική τομή να αισθανθούν περήφανες για τον τρόπο για τον οποίο έφεραν ένα μωρό στον κόσμο και να κανονικοποιήσουμε τη συζήτηση για την επιλόχειο ανάρρωση του σώματος».

Πηγή: Ladylike.gr

Δείτε ακόμα:

Μελίνα Μακρή: Μιλά για τη διαφορετική μητρότητα που βίωσε. «Δεν μπορούσα να το αγγίξω. Γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα»»