Post main image

H μητρότητα καταλαμβάνει μία θέση ανάμεσα στα πιο ιερά στάδια στη ζωή μίας γυναίκας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η μητρότητα βιώνεται με τον ίδιο τρόπο απ’ όλες μας. Κάθε μαμά, δηλαδή, βιώνει αλλιώς αυτή την εμπειρία. Αυτό μεταφράζεται σε διαφορετικά «θέλω», απαιτήσεις, προσδοκίες και ούτω καθεξής. Για παράδειγμα, η Σία Κοσιώνη μίλησε για τον γιο της, Δήμο, και για το γεγονός πως δεν επιδιώκει να αποκτήσει δεύτερο παιδί.

Η anchorwoman του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, λοιπόν, έδωσε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό GlowΟ μικρός της γιος, Δήμος και η παρουσία του στην καθημερινότητά της, το ενδεχόμενο δεύτερου παιδιού, καθώς και τα παιδιά που έχει αποκτήσει ο σύζυγός της, Κώστας Μπακογιάννης, δεν έλειψαν από τη συζήτηση.

Η σκέψη του να γίνει πολεμική ανταποκρίτρια στην Ουκρανία, «έσβησε» στην σκέψη του γιου της

Στην αρχή, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην σκέψη που έκανε να ταξιδέψει στην Ουκρανία για να καλύψει τον πόλεμο που ξέσπασε στη χώρα. Σκέψη που δεν έγινε πράξη, αφού το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει η ζωή της και να μεγαλώσει ο γιος της χωρίς μητέρα, ήταν κάτι που την σταμάτησε. 

«Σαφώς είναι δύσκολο όταν έχεις παιδιά. Γι’ αυτό και θα δείτε ότι οι περισσότερες ανταποκρίτριες δεν έχουν. Προσωπικά, ήμουν σαν το θηρίο στο κλουβί, από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος. Η πρώτη μου φυσική παρόρμηση, και το λέω με ειλικρίνεια, ήταν να πάω, το εξομολογήθηκα και στον Κώστα (σ.σ. Μπακογιάννη), αλλά μετά σκέφτεσαι εάν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις αυτό στο παιδί σου και στην οικογένειά σου. Σκέφτεσαι ότι λόγω παρόρμησης και επαγγελματικής διαστροφής, αν σου συμβεί το οτιδήποτε, ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα του. Αυτό με φρέναρε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σία Κοσιώνη, που έβαλε τον γιο της πιο πάνω από τα «θέλω» της.

Σία Κοσιώνη: «Έχω δημιουργήσει ελεύθερο χρόνο γι’ αυτόν. Δεν θα μπορούσα να μεγαλώνω ένα παιδί με πλήρη απουσία μου»

«Είναι παντού. Στον ΣΚΑΪ μού κάνουν πλάκα που είμαι στον διάδρομο και τον ρωτάω με βιντεοκλήση αν έφαγε το φρούτο του. Όταν μιλάω με το παιδί, δεν μπαίνει κανείς στο γραφείο. Κι όχι μόνο έχει εισχωρήσει για τα καλά στην καθημερινότητά μου, αλλά έχω δημιουργήσει ελεύθερο χρόνο γι’ αυτόν. Δεν θα μπορούσα να μεγαλώνω ένα παιδί με πλήρη απουσία μου. Το θέμα είναι να κάνεις ένα παιδί και να του δώσεις ό,τι μπορείς», είπε η Σία Κοσιώνη, αναφερόμενη στον τον ρόλο της σύγχρονης, εργαζόμενης μητέρας που έχει αναλάβει, ύστερα από τη γέννηση του γιου της.

«Εγώ μπήκα σε αυτήν τη διαδικασία. Τα πρωινά μου, μέχρι να πάει στο σχολείο, του ανήκαν. Ήταν όλες οι ώρες δημιουργικές. Όπως είναι πλέον τα σαββατοκύριακά μας. Οι φίλες μου, μού λένε ότι τον ταλαιπωρώ. Θα πάμε στο πάρκο, στο μουσείο, του εξηγώ τι είναι το κάθε φυτό, από τι είναι φτιαγμένο το οτιδήποτε, τι είναι το νερό, πολλές πληροφορίες», πρόσθεσε η Σία Κοσιώνη.

«Το μεσημέρι τον παίρνω πάντα εγώ από το σχολείο. Βάζουμε διαπασών μουσική στο αυτοκίνητο, τραγουδάμε, τρώμε μαζί, παίζουμε και μετά φεύγω. Τον πιάνει, μάλιστα, και αγωνία, με ρωτάει: “Μαμά, πόση ώρα έχουμε μέχρι να φύγεις για τη δουλειά;”», ανέφερε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια, περιγράφοντας την καθημερινότητά της με τον μικρό Δήμο.

Η πιο ειλικρινής απάντηση στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού, η Σία Κοσιώνη έδωσε την -πιο ειλικρινή προς τον εαυτό της και τις υπόλοιπες μαμάδες- απάντηση. Η ίδια αποκάλυψε πως η δημιουργία μεγάλης οικογένειας, δεν ήταν ποτέ ο σκοπός της ζωής της.

«Δεν μου περνάει από το μυαλό, γιατί ποτέ δεν ονειρευόμουν μια οικογένεια με πολλά παιδιά, παρόλο που τελικά την απέκτησα (σ.σ. ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν ήδη πατέρας τριών παιδιών). Είμαστε μία μεικτή και αληθινή οικογένεια. Τα 3 παιδιά του Κώστα είναι παιδιά μου, τα νιώθω σαν παιδιά μου. Όταν είναι όλα μαζί, σαφώς και δεν τα ξεχωρίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σία Κοσιώνη.

«Αλλά επειδή με τον Δήμο έχω κάνει πολύ κόπο, του έχω αφοσιωθεί και έχω προσπαθήσει να του δώσω ό,τι περισσότερο έχω μέσα μου, πιστεύω πως δεν έχω τη δύναμη να το κάνω δεύτερη φορά. Επομένως, εάν έκανα ένα δεύτερο παιδί, πιστεύω πως θα το αδικούσα πάρα πολύ σε σχέση με το πρώτο, λόγω κουράγιου και αντοχής», κατέληξε με απόλυτη ειλικρίνεια η ίδια.

Πηγή: ladylike.gr

Δείτε ακόμα:

Βρεφικά είδη που μπορείτε να κρατήσετε για το δεύτερο παιδί