Post main image

H 13χρονη Nyla Hayes όχι μόνο κατάφερε να εδραιώσει το όνομά της στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καλλιτεχνικό χώρο, αλλά έχει σημειώσει ήδη τεράστιες οικονομικές απολαβές, παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Long Neckie Ladies είναι, λοιπόν, το όνομα της ψηφιακής συλλογής έργων τέχνης, που τη δεδομένη στιγμή η αξία της υπολογίζεται στα3,4 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα. Δημιουργός της, η μαθήτρια, καλλιτέχνιδα και πλέον εκατομμυριούχος, Nyla Hayes, που κάνει χαμό στο NFT. Η ίδια μέχρι στιγμής έχει κερδίσει σχεδόν 6 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα και εμπνέει μία ολόκληρη γενιά νέων κοριτσιών που κυνηγούν το όνειρό τους στον καλλιτεχνικό χώρο. Έναν χώρο που δύσκολα πετυχαίνει κανείς οικονομικά και ειδικότερα σε τόσο νεαρή ηλικία.

Η Nyla Hayes εκπροσωπεί τη διαφορετικότητα και επιδιώκει την ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από την τέχνη της

Με έμπνευση από τον μακρύ λαιμό του αγαπημένου της δεινοσαύρου, του Brontosaurus, και ξεκινώντας το «χτίσιμο» της συλλογής ήδη από την ηλικία των 4 ετών, τα πορτρέτα της Nyla Hayes διακρίνονται για τις γυναικείες απεικονίσεις με μακρύ λαιμό. «Ξεκίνησα να ζωγραφίζω στα 4. Όταν ήμουν 9, οι γονείς μου μου πήραν ένα κινητό για να εξασκηθώ στην ψηφιακή τέχνη. Έκανα σχέδια ανθρώπων με μακρύ λαιμό, τους οποίους ονομάζω Long Neckies», είχε πει η Nyla Hayes στο TIME Kids.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν με τη γιαγιά μου και μόλις μου είχε έρθει το νέο κινητό. Ρώτησα τη γιαγιά μου τι να ζωγραφίσω. Εκείνη μου απάντησε: “ζωγράφισε κάτι που σου αρέσει να κάνεις”. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι λατρεύω να είμαι γυναίκα και μου αρέσει ο βροντόσαυρος και είπα από μέσα μου “τι θα γίνει αν συνδυάσω αυτά τα δυο στοιχεία και αρχίσω να φτιάχνω αυτά τα κορίτσια με μακρύ λαιμό και τα αποκαλώ Long Neckies;», είχε αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της.

Η ένταξη των έργων της στο NFT Marketplace

Πριν καν το καταλάβει, λοιπόν, η Nyla Hayes είχε δημιουργήσει ήδη την πρώτη της συλλογή. Με σκοπό να τη βοηθήσει σε αυτό το νέο της επαγγελματικό βήμα, ο θείος της, την παρότρυνε να διοχετεύσει τα έργα στο NFT Marketplace για 2 λόγους. Πρώτον, η δουλειά της θα ήταν ορατή και προσβάσιμη σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων χωρίς μεγάλο κόστος και χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία και δεύτερον,«το blockchain μου παρέχει προστασία της IP διεύθυνσής μου», όπως έχει δηλώσει η ίδια.

https://www.instagram.com/p/CXEuUOYJ0F6/?utm_source=ig_embed

Η Nyla Hayes ουσιαστικά συνδυάζει το NFT και τον ψηφιακό κόσμο με τον φυσικό. «Θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω», είχε πει μεταξύ άλλων η μικρή καλλιτέχνις που παρακολούθησε αρκετά βίντεο στο YouTube για να καταλάβει και να μάθει τελικά πώς να πουλήσει την τέχνη της μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζεται στα κρυπτονομίσματα. Δεν μπορούμε παρά να τη θαυμάζουμε για όλα όσα έχει μέχρι στιγμής καταφέρει.

Μερικά δείγματα της δουλειάς της 12χρονης καλλιτέχνιδας που έχει διακριθεί από το TIME και Future 50 Awards

Το περιοδικό TIME έχει συμπεριλάβει το όνομά της στη λίστα Artist-in-Residence που περιλαμβάνει συνολικά 100 γυναίκες. «Από τότε που κυκλοφόρησε η συλλογή Long Neckie Ladies, η Nyla Hayes έχει εμπνεύσει πολλά άτομα της NFT κοινότητας και αναδείχθηκε ως ηγέτιδα της επόμενης γενιάς ανερχόμενων καλλιτεχνών», δήλωσε ο Keith A. Grossman, Πρόεδρος του TIME. Δεν είναι περίεργο, επίσης, που επιλέχθηκε από το Future 50 Awards για το 2021. Τον οργανισμό που αναδεικνύει τους 50 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην τεχνολογία και την καινοτομία.

Πηγή: ladylike.gr

Διαβάστε επίσης: 

Παιδί-θαύμα γίνεται viral με το ταλέντο της στη ζωγραφική