Post main image

Παγκόσμιο ρεκόρ γέννας: Έχει όντως γεννήσει μια Νότιο Αφρικανή ΔΕΚΑ μωρά; «Το “proud parents” ισχυρίζεται ότι η μητέρα είχε σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ ένα μήνα μετά τη μητέρα από Μάλι που γέννησε εννέα μωρά.

Μια Νότιο Αφρικανή ισχυρίζεται ότι έχει γεννήσει δέκα μωρά και το γεγονός αυτό αποτελεί το παγκόσμιο ρεκόρ γέννας στον κόσμο, εάν επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς.

Η Gosiame Thamara Sithole, 37 ετών, που είναι ήδη μητέρα διδύμων, γέννησε επτά αγόρια και τρία κορίτσια με καισαρική τομή σε νοσοκομείο στην Πραιτώρια αργά τη Δευτέρα, σύμφωνα με όσα είπε ο σύζυγός της.

Ο Tebogo Tsotetsi – ο οποίος είναι επί του παρόντος άνεργος – μίλησε στους δημοσιογράφους για τη γέννηση των μωρών την Δευτέρα αργά το βράδυ, λέγοντας ότι είναι «χαρούμενος» και «συγκινημένος».

Η Sithole είχε ισχυριστεί προηγουμένως ότι η εγκυμοσύνη ήταν «φυσική», αλλά τέτοιες ακραίες περιπτώσεις γέννας είναι σχεδόν πάντα το αποτέλεσμα των θεραπειών γονιμότητας – κατά τις οποίες πολλαπλά γονιμοποιημένα έμβρυα εισάγονται στη μήτρα για να αυξήσουν τις πιθανότητες να μείνει έγκυος.

Το συμβάν έγινε μόλις ένα μήνα μετά τη γέννηση μιας γυναίκας από τη Μαλί – της Halima Cisse που απέκτησε εννέα παιδιά σε ένα νοσοκομείο στο Μαρόκο, που είναι μια άλλη περίπτωση που θεωρείται ότι προκλήθηκε από θεραπεία γονιμότητας.

Η Gosiame Thamara Sithole, 37 ετών, ισχυρίζεται ότι έχει γεννήσει δέκα παιδιά και μπορεί να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ γέννας

Η γέννηση των 10 μωρών αποκαλύφθηκε αργά τη Δευτέρα από τον σύζυγο της Silothe, Tebogo Tsotetsi,  (δεξιά), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του είχε γεννήσει επτά αγόρια και τρία κορίτσια

Το MailOnline δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τη γέννηση, επειδή το όνομα του νοσοκομείου στο οποίο έλαβε χώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον γιατρό γονιμότητας που είχε προηγουμένως σχολιάσει την υπόθεση για επαλήθευση το γεγονός, αλλά δεν έχει απαντήσει μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

Ο Tebogo Tsotetsi ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε τη γέννηση στην τοπική εφημερίδα Pretoria News, με τα νέα στη συνέχεια να ταξιδεύουν σε άλλα μεγάλα διεθνή μέσα.

Μιλώντας στην εφημερίδα χθες το βράδυ, ο Tebogo Tsotetsi δήλωσε: «Είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια. Η γυναίκα μου Ήταν επτά μήνες και επτά ημέρες έγκυος.

«Είμαι χαρούμενος. Είμαι συγκηνιμένος. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ.»

Σε μια συνέντευξη με την ίδια εφημερίδα πριν από τη γέννηση, η Sithole – που είναι διευθύντρια καταστήματος – είπε ότι οι γιατροί της είπαν αρχικά ότι ήταν έγκυος και περίμενε έξι παιδιά.

Αλλά ο αριθμός αυξήθηκε σε οκτώ στο επόμενο υπέρηχο. Μόνο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ανακαλύφθηκαν τα άλλα δύο μωρά και έτσι μάλλον πρόκειται για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ γέννας

Η Sithole είπε ότι υπέφερε από την περίπλοκη εγκυμοσύνη, στις αρχές από πρωινή αδιαθεσία και αργότερα από πόνο στα πόδια της.

Εν τω μεταξύ, ο Tebogo Tsotetsi αποκάλυψε ότι αρχικά δεν μπορούσε να πιστέψει τη γυναίκα του ήταν έγκυος με έξι παιδιά, θεωρώντας ότι ήταν ιατρικά αδύνατο.

«Αλλά αφού ανακάλυψα ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και είδα τις εξετάσεις της γυναίκας μου, ενθουσιάστηκα. Ανυπομονώ να τα πάρω στην αγκαλιά μου », είπε.

Η κατάσταση των παιδιών μετά τη γέννηση δε διευκρινίζεται από την Pretoria News, η οποία ήταν η πρώτη που ανέφερε την υπόθεση.

Τα παιδιά με τέτοιες ακραίες πολλαπλές εγκυμοσύνες γεννιούνται σχεδόν πάντα κάτω από το βάρος και συχνά μπορεί να υποσιτίζονται καθώς το σώμα της μητέρας αγωνίζεται να παρέχει θρεπτικά συστατικά σε τόσα πολλά βρέφη.

Οι περιπτώσεις βρεφικής θνησιμότητας δεν είναι επίσης ασυνήθιστες μετά από πολλές γεννήσεις.

Η υπόθεση του Sithole έρχεται μόλις ένα μήνα μετά τη γέννηση των πρώτων ζωντανών καταστημάτων του κόσμου στο Μαρόκο από τη γυναίκα από το Μαλί, Halima Cisse.

Ο Cisse, 25 ετών, από το Τιμπουκτού, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μπαμάκο του Μαλίου τον Μάρτιο για να τον παρακολουθεί πριν μεταφερθεί στο Μαρόκο για να τον φροντίσει σε ειδικό νοσοκομείο μετά την παρέμβαση του προέδρου της χώρας.

Η Halima Cisse (δεξιά) και ο σύζυγος Kader Arby (αριστερά) υποδέχτηκαν πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια στις 4 Μαΐου μετά από μια εγκυμοσύνη που θεωρείται ότι ήταν το αποτέλεσμα των θεραπειών γονιμότητας

Τα παιδιά της Cisse εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ένα ειδικό νοσοκομείο στο Μαρόκο περισσότερο από ένα μήνα μετά τη γέννησή τους (εικόνα) αφού γεννήθηκαν πρόωρα και υποσιτισμένα

Τα παιδιά – πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια – στη συνέχεια παραδόθηκαν από μια ομάδα 10 γιατρών και 25 νοσοκόμων μέσω Καισαρικής στις 4 Μαΐου, σε μια περίπλοκη επέμβαση που έφερε σε κίνδυνο τη ζωή της Cisse λόγω αυξημένης απώλειας αίματος.

Οι γιατροί αργότερα αποκάλυψαν ότι τα μωρά γεννήθηκαν σημαντικά κάτω από το κανονικό βάρος και είχαν «ελλείψεις σε όλα τα ιχνοστοιχεία», αλλά τώρα βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Από την περασμένη εβδομάδα, τα παιδιά εξακολουθούσαν να φροντίζονται όλο το εικοσιτετράωρο στο Μαρόκο με τους γιατρούς να λένε ότι είναι έχουν μεγαλώσει σημαντικά.

Ωστόσο, οι γιατροί δήλωσαν ότι θα πρέπει να παρακολουθούνται τουλάχιστον για έξι ακόμη εβδομάδες προτού μπορέσουν να τους δώσουν εξιτήριο.

Η Cisse πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά αφού βγήκε από εντατική θεραπεία, αφού ανάρρωσε από τη ρήξη της αρτηρίας κατά τη γέννηση.

Η εγκυμοσύνη της κυρίας Cisse ήταν μόνο η τρίτη περίπτωση που έχει αναφερθεί στην ιστορία.

Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση μη πολλών μωρών καταγράφτηκε στο Σίδνεϊ τη δεκαετία του 1970, αν και δυστυχώς κανένα από τα μωρά δεν επέζησε, σύμφωνα με το The Independent.

Τον Μάρτιο του 1999, ένας μεγάλος αριθμός μωρών γεννήθηκε στη Μαλαισία από μια γυναίκα που ονομάζεται Zurina Mat Saad, αν και κανένα από αυτά δεν επέζησε για περισσότερες από έξι ώρες.

Τον Ιανουάριο του 2009, η Nadya Suleman – γέννησε οκτώ παιδιά, συμπεριλαμβανομένων έξι αγοριών και δύο κοριτσιών σε νοσοκομείο στην Καλιφόρνια.

Όλοι επέζησαν από τη γέννηση και πρόσφατα γιόρτασαν τα 12α γενέθλιά τους.

Η κα Suleman εξακολουθεί να είναι ο επίσημος κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη εν ζωή γέννα.

Τα μωρά ήταν αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, και ήταν εννέα εβδομάδες πρόωρα όταν γεννήθηκα με καισαρική τομή.

Πηγή: enimerotiko

Διαβάστε επίσης:

34χρονη γυναίκα πούλησε όλα της τα υπάρχοντα, μετακόμισε στην Ινδία και υιοθέτησε 11 ορφανά