Post main image

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει πως να φτιάξουμε σπίτι παγωτό σορμπέ λεμονιού, χωρίς γαλακτοκομικά, κατάλληλο και για τους vegetarian και φυσικά το τέλειο γλυκό για μικρούς και μεγάλους το καλοκαίρι. Must try.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 230 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 130 ml χυμό λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Ξύσμα λεμονιού
  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση τα βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό το χυμό λεμόνι, το σιρόπι που φτιάξαμε και πολτοποιούμε πολύ καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες.
  4. Βάζουμε το μείγμα ξανά στο πολυκοπτικό και το ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Το ξαναβάζουμε μετά στην κατάψυξη για άλλες 6 ώρες.
  5. Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού.

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει και παίρνει βράση τα βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό το χυμό λεμόνι, το σιρόπι που φτιάξαμε και πολτοποιούμε πολύ καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες.
  4. Βάζουμε το μείγμα ξανά στο πολυκοπτικό και το ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Το ξαναβάζουμε μετά στην κατάψυξη για άλλες 6 ώρες.
  5. Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού.

#tsoulotip: Αν θέλουμε να μην είναι τόσο όξινο το σορμπέ μπορούμε να βάλουμε λίγη ακόμα ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης:

Σάντουιτς sando με φράουλες by Giorgos Tsoulis