Τι τρώνε οι οικογένειες για πρωινό στον κόσμο;
Share
Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας αφού είναι αυτό που βοηθάει στην καλή μας υγεία και μας δίνει ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ημέρας. Αλλά το πρωινό γεύμα ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Στις ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία το πρώτο γεύμα της ημέρας αποτελείται από ένα κομμάτι ψωμί με κάποια επικάλυψη και μία κούπα δυνατό καφέ. Από την άλλη σε άλλες χώρες το πρωινό είναι ένα γεύμα το οποίο αποτελεί ιεροτελεστία και περιλαμβάνει πολλές επιλογές και ιδιαίτερα πιάτα.
Ελβετία
Τις καθημερινές μέρες, οι Ελβετοί συνήθως επιλέγουν για το πρωινό τους γεύμα ένα μίγμα από βρώμη, καρπούς και φρούτα τα οποία συνήθως σερβίρονται με γιαούρτι.
Αλλά τα Σαββατοκύριακα , είναι η ώρα του ελβετικού brunch. Τα πανκέικς με πατάτα, τα τυριά και το κύριο στοιχείο του brunch, το zopf (ένα είδος ψωμιού φτιαγμένο από αλεύρι, αβγά, βούτυρο και μαγιά) είναι αυτά που επιλέγονται από τους Ελβετούς. Το zopf συναντάται σε σχήμα πλεξούδας και μοιάζει με το ελληνικό τσουρέκι και τα brioche, ενώ σερβίρεται με μέλι, βούτυρο και μαρμελάδα.
Αργεντινή
Το πρωινό στην Αργεντινή δεν έχει περιττά πράγματα, οι ντόπιοι τρώνε ένα δύο πράγματα όπως τοστ ή medialunas ( μισοφέγγαρα) τα οποία είναι γλυκίσματα που μοιάζουν με κρουασάν αλλά είναι μικρότερα και πιο γλυκά. Φυσικά συνοδεύουν το πρωινό τους γεύμα με καφέ.
Κόστα Ρίκα
To Gallo Pinto είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Κόστα Ρίκα το οποίο αποτελεί ένα νόστιμο συνδυασμό από ρύζι και φασόλια τα οποία αρχικά μαγειρεύονται χωριστά και στη συνέχεια τηγανίζονται μαζί, αρωματισμένα με κόλιαντρο και συχνά σερβίρονται με τηγανητό αβγό.
Αίγυπτος
Το ful medames, το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου είναι η φάβα, η οποία φτιάχνεται με αποξηραμένα φασόλια φάβας τα οποία μαγειρεύονται με προσοχή και μπορείς να τα αρωματίσεις με μπαχαρικά και να τα συνδυάσεις με υλικά όπως το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κομματάκια από τσίλι, ψιλοκομμένο σκόρδο, λεμόνι και κύμινο. Άλλα συνοδευτικά και γαρνιτούρες είναι τα καλοβρασμένα αβγά, το αγγουράκι και σαλάτα με ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και ταχίνι.