Σοκολατένιο ψωμί με ταχίνι και κολοκύθα by Giorgos Tsoulis
Share
Έχετε δοκιμάσει ποτέ γλυκό ψωμί; Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας λύνει τα χέρια και μας εμπνέει για μια ακόμη φορά!
Υλικά (για 6 μερίδες)
- Για το ψωμί:
- 340 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 150 γρ. ζάχαρη, καστανή
- 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 120 γρ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
- 100 γρ. ταχίνι
- 7 κ.σ. ταχίνι με κακάο
- 60 ml ηλιέλαιο
- 60 ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- ½ κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα:
Σιρόπι καραμέλας
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Αλείφουμε με ηλιέλαιο μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ15εκ. και απλώνουμε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια της, την οποία λαδώνουμε επίσης ελαφρώς.
- Ύστερα, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τα καρύδια.
- Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε τον πουρέ κολοκύθας, το ηλιέλαιο, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Έπειτα, αδειάζουμε στο μεγάλο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα που θα ψήσουμε.
- Κατόπιν, αδειάζουμε 3 κ.σ. ταχίνι με κακάο πάνω από το μείγμα με τον πουρέ κολοκύθας, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα δάκρυα σοκολάτας, αδειάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με τον πουρέ κολοκύθας, το υπόλοιπο ταχίνι με κακάο και τα υπόλοιπα δάκρυα σοκολάτας.
- Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα ώστε να δημιουργήσουμε το σχέδιο μαρμπρέ στο ψωμί μας.
- Τέλος, ψήνουμε το ψωμί στους 170°C στον αέρα για 60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι καραμέλας.
#tsoulotip: Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να κάνετε και muffins, αρκεί να τα ψήσετε για 20 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Κρουασάν με κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους by Giorgos Tsoulis