Post main image

Τα κανελόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα δεν είναι μια ακόμη μακαρονάδα που την κάνουμε στην καθημερινότητά μας αλλά αποτελεί μία καλή πρόταση και για περιόδους νηστείας.

*Τη συνταγή γράφει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, από το cooky-cook.blogspot.com

 

Συνταγή για τα κανελόνια με τόνο

Θα χρειαστούμε (για ένα μικρό ταψί 4 ατόμων)

 

Υλικά

  • 2 συσκευασίες τόνου σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
  • Μία συσκευασία κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο,
  • 4 μεγάλα καρότα,
  • 2 πιπεριές φλωρίνης,
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια,
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διπλής συμπύκνωσης,
  • 2 κοφτές κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι,
  • 4 πρέζες πιπέρι,
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές φλωρίνης.

Τα τοποθετούμε στο μπλέντερ και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρώς, ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών μας ώστε να μαγειρευτεί λίγο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και αφήνουμε έως ότου εξατμιστούν τα 2/3 από τα υγρά. Προσθέτουμε τον τόνο, αφήνουμε το μείγμα να δέσει για πέντε λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Λαδώνουμε καλά το μικρό ταψί.

Γεμίζουμε τα κανελόνια μας και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο έως ότου γεμίσει όλο το σκεύος.

Προσθέτουμε στο σκεύος μισό φλυτζάνι τσαγιού νερού.

Το μείγμα σάλτσας με τόνο που έχει περισσέψει, το περιχύνουμε επάνω στα κανελόνια ώστε να καλυφτούν καλά.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 οC πάνω κάτω, για 35 λεπτά της ώρας.

Εάν δεν έχουν εξατμιστεί επαρκώς τα υγρά, αφήνουμε λίγο ακόμα.

Το φαγητό είναι έτοιμο για να σερβιριστεί και για τους λάτρεις της γλυκόξινης κουζίνας θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη. Καλή επιτυχία!

Αξίζει να γνωρίζουμε: Ο τόνος σε κονσέρβα μπορεί να μην έχει τη θρεπτική αξία του φρέσκου, ωστόσο, είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, σχετικά φθηνός και έχει μεγάλη διάρκεια. Επιπλέον, τόσο ο φρέσκος όσο και ο κονσερβοποιημένος τόνος αποτελούν καλές πηγές αρκετών απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη D, το σελήνιο και το ιώδιο.

Το KIDOT mou επίσης προτείνει: 

Κέικ με βρώμη και φρούτα για παιδιά

 

Ακολούθησε το KIDOT mou στο Facebook και στο Instagram