Post main image

Τα σχολεία ξεκίνησαν και αυτό σημαίνει πως καθημερινά βρισκόμαστε πάλι με έναν προβληματισμό στο μυαλό μας: Τι κολατσιό να ετοιμάσω για το παιδί μου στο σχολείο, το οποίο να είναι όμως γρήγορο και νόστιμο. Ο Γιώργος Τσούλης είναι πάλι εκεί για να μας σώσει με την τέλεια συνταγή του για γρήγορα μηλοπιτάκια.

ΥΛΙΚΑ

2 κόκκινα μήλα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές ροδέλες

1 φύλλο σφολιάτας

3 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας με τη μεγαλύτερη πλευρά του να κοιτάει προς τα εμάς.
2. Με τη βοήθεια ενός ίσιου μαχαιριού, κόβουμε το φύλλο οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια και ύστερα σε δύο κάθετα στη μέση, ώστε να δημιουργήσουμε 6 λωρίδες.
3. Παίρνουμε μία λωρίδα ζύμης, τοποθετούμε 5-6 ροδέλες από τα μήλα στη μέση της επιφάνεια της, τα οποία απέχουν 2 εκ. προς τα έξω και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
4. Διπλώνουμε τη λωρίδα στη μέση και στη συνέχεια τη ρολάρουμε προσεκτικά δημιουργώντας ένα τριαντάφυλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.
5. Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes με έξι θήκες, τις αλευροβουτυρώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε μέσα τα μηλοπιτάκια.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
7. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
8. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

#tsoulotip: Αν θέλουμε τα μηλοπιτάκια πιο τραγανά, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσουμε.

Extra Tips
  • Προκύπτουν 6 τεμάχια.
  • Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 10 λεπτά και η διάρκεια εκτέλεσης 30 λεπτά.
  • Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 στα 5.

Καλή όρεξη!