Post main image

O σεφ Γιώργος Τσούλης σας προτείνει ατομικά ορεκτικά έτοιμα στο πι και φι! Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά (για 6 τεμάχια)  
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
  • 6 αυγά, small
  • 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε κάθετες φέτες
  • 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
  • 50 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Προετοιμασία και εκτέλεση 
  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπέικον, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε ελαφρώς για 2-3 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Έπειτα, παίρνουμε μία φόρμα για cupcake με 6 θήκες, τις βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ομοιόμορφα σε κάθε θήκη από μία φέτα ψωμί πιέζοντας την ελαφρώς προς τα μέσα, ώστε να δημιουργήσουμε μία φωλιά.
  3. Στη συνέχεια, μοιράζουμε ισόποσα στις φωλιές το μείγμα με τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το τυρί και σπάμε σε κάθε θήκη από ένα αυγό.
  4. Ύστερα, πασπαλίζουμε το κάθε αυγό με σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τις θήκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 4 με 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, ξεφορμάρουμε τις φωλιές και τις σερβίρουμε ζεστές.

#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζαμπόν αντί για μπέικον.

Διαβάστε επίσης: 

Κεφτεδάκια με φακές, ρεβίθια και σάλτσα ταχινιού by Giorgos Tsoulis