Φωλιές ψωμιού με αυγό και μπέικον by Giorgos Tsoulis
Share
O σεφ Γιώργος Τσούλης σας προτείνει ατομικά ορεκτικά έτοιμα στο πι και φι! Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά (για 6 τεμάχια)
- 6 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
- 6 αυγά, small
- 4 φέτες μπέικον, κομμένες σε κάθετες φέτες
- 4 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
- 50 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μπέικον, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε ελαφρώς για 2-3 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα, παίρνουμε μία φόρμα για cupcake με 6 θήκες, τις βουτυρώνουμε και τοποθετούμε ομοιόμορφα σε κάθε θήκη από μία φέτα ψωμί πιέζοντας την ελαφρώς προς τα μέσα, ώστε να δημιουργήσουμε μία φωλιά.
- Στη συνέχεια, μοιράζουμε ισόποσα στις φωλιές το μείγμα με τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με το τυρί και σπάμε σε κάθε θήκη από ένα αυγό.
- Ύστερα, πασπαλίζουμε το κάθε αυγό με σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τις θήκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 4 με 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, ξεφορμάρουμε τις φωλιές και τις σερβίρουμε ζεστές.
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζαμπόν αντί για μπέικον.
Διαβάστε επίσης:
Κεφτεδάκια με φακές, ρεβίθια και σάλτσα ταχινιού by Giorgos Tsoulis