Εύκολη συνταγή: Ροζ… πατατάκια από παντζάρι!
Share
Μία εύκολη συνταγή που θα κάνει χαρούμενες κι εσάς και τα παιδιά: Εσάς γιατί τα παιδιά θα φάνε επιτέλους παντζάρι και τα παιδιά γιατί θα απολαύσουν ροζ… πατατάκια χωρίς… γκρίνιες!
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 6 μεσαία παντζάρια
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
- λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
Παρασκευή (χρόνος 50 λεπτά)
- Αρχικά, καθαρίζεις τα παντζάρια και μόλις φθάσεις στον καρπό αρχίζεις να τα κόβεις σε λεπτές ροδέλες. Αφήνεις στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και τοποθετείς στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Στρώνεις τις φέτες στο ταψί και τις ραντίζεις με το ελαιόλαδο.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το μαύρο πιπέρι και τις φέτες παντζαριού και πασπαλίζεις τα λαχανικά.
- Ψήνεις τα πατατάκια σου για περίπου 30 – 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Διαβάστε επίσης: