Post main image

Μία εύκολη συνταγή που θα κάνει χαρούμενες κι εσάς και τα παιδιά: Εσάς γιατί τα παιδιά θα φάνε επιτέλους παντζάρι και τα παιδιά γιατί θα απολαύσουν ροζ… πατατάκια χωρίς… γκρίνιες!

 

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 6 μεσαία παντζάρια
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
Παρασκευή (χρόνος 50 λεπτά) 
  • Αρχικά, καθαρίζεις τα παντζάρια και μόλις φθάσεις στον καρπό αρχίζεις να τα κόβεις σε λεπτές ροδέλες. Αφήνεις στην άκρη για περίπου 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και τοποθετείς στο ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Στρώνεις τις φέτες στο ταψί και τις ραντίζεις με το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το μαύρο πιπέρι και τις φέτες παντζαριού και πασπαλίζεις τα λαχανικά.
  • Ψήνεις τα πατατάκια σου για περίπου 30 – 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Διαβάστε επίσης: 

Γλυκό στα χρώματα του ουράνιου τόξου και η συνταγή του!