Post main image

Η εποχή της Βασιλόπιτας ξεκινά! Και γιατί τόσος ενθουσιασμός γι’ αυτό; Προφανώς η απάντηση κρύβεται στο φλουρί το οποίο με τη σειρά του κρύβεται μέσα στη βασιλόπιτα και το οποίο σύμφωνα με την παράδοση  όποιος κερδίσει θα έχει τύχη για όλη την χρονιά που ακολουθεί. Αποδείξεις δεν έχουμε αλλά σίγουρα βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα.

Υλικά:
  • 250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα (σκόνη)
  • 4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 2 φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Στο μίξερ χτύπησε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά όσο συνεχίζεις να ανακατεύεις τα υλικά στο μίξερ.
  • Πρόσθεσε και το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το baking soda.
  • Ρίξε στο μίξερ και το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και μόλις η ζύμη γίνει λεία και αφράτη σταμάτα να τη χτυπάς.
  • Τέλος ρίξε και το καρύδι στη ζύμη και φυσικά το τυχερό φλουρί και ανακάτεψε καλά.
  • Μετάφερέ τη σε μια φόρμα με διάμετρο 20 cm και ψήσε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
  • Άφησέ τη να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα ξεφόρμαρε με προσοχή.
  • Μόλις κρυώσει, πασπάλισε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Δείτε ακόμα:

Χριστουγεννιάτικος κορμός by Giorgos Tsoulis