Χριστουγεννιάτικος κορμός by Giorgos Tsoulis
Share
Μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τους αγαπημένους μας ακόμη και αν ο αριθμός τους θα είναι περιορισμένος φέτος νιώθουμε την ανάγκη για ένα γλυκό. Το ιδανικό είναι ο σοκολατένιος κορμός με λευκή σοκολάτα που φτιάχνει ο Γιώργος Τσούλης.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
8 αυγά (large), χωρισμένοι οι κρόκοι από το ασπράδι
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.σ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
200 γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη
400 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
Για το σερβίρισμα:
Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
#tsoulotip: 1. Πρέπει να έχουν κρυώσει και οι 2 σοκολάτες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. 2. Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς το παντεσπάνι πριν το ρολάρουμε.
Extra Tips
- Προκύπτουν 6-8 μερίδες.
- Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 10 λεπτά και η διάρκεια εκτέλεσης 30 λεπτά.
- Ο βαθμός δυσκολίας είναι 1 στα 5.
Καλή όρεξη!
Δείτε ακόμα: