Post main image

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει γευστικό, δροσερό, σορμπέ αγγούρι που θα λατρέψετε. Ένα σπέσιαλ παγωτό με απίθανη γεύση για να συντροφεύσει τα καλοκαιρινά σας απογεύματα και όχι μόνο. Το τέλειο γλυκό, καλοκαιρινό σνακ για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 300 γρ. αγγούρι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 180 ml νερό
  • 5-6 μεγάλα φύλλα δυόσμου

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί την αποσύρουμε από τη φωτιά (αυτό θα πάρει 3 με 4 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό).
  2. Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό ή σε κάποιο μπλέντερ τα αγγούρια και τα φύλλα δυόσμου και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε μέσα και το σιρόπι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 15Χ30. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 7 με 8 ώρες μέχρι να σφίξει.
  4. Σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν θέλουμε να έχουμε πράσινο χρώμα μπορούμε να το ξεφλουδίσουμε πρώτα.

Διαβάστε επίσης:

Κρουασάν με κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους by Giorgos Tsoulis