Post main image

Το κεφάλαιο “Κατοικίδια ζώα και αλλεργίες” αποτελεί πολλές φορές τον αποτρεπτικό παράγοντα από την συνύπαρξη της οικογένειας με ένα ζωάκι. Ωστόσο αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι ακόμη και αν έχουμε οι ίδιοι ή ένα μέλος της οικογένειάς μας αλλεργία σε κάποιο κατοικίδιο ζώο μπορούμε να επιλέξουμε ορισμένα κατοικίδια είναι πιο κατάλληλα για παιδιά με αλλεργίες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η συναναστροφή των παιδιών με τα κατοικίδια ζώα θα τα οδηγήσει σε σπουδαίες ανακαλύψεις και συνειδητοποιήσεις, ενώ η συμβίωση μαζί τους θα τα ωφελήσει, σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο. Ωστόσο, η εμφάνιση αλλεργιών μπορεί να αποτρέψει τον υγιή δεσμό ανάμεσα στα παιδιά σας και τα κατοικίδιά σας. Επιλέξτε το καλύτερο χωρίς αλλεργιογόνα είδος για κατοικίδιο και περιορίστε με αυτό τον τρόπο τις φοβίες σας για τις αλλεργίες.

Κατοικίδια ζώα και αλλεργίες: Οι κατάλληλες επιλογές για παιδιά με αλλεργίες

Κατοικίδια ζώα και αλλεργίες

Αμερικάνικο άτριχο Terrier

Αν το παιδί σας είναι υπερευαίσθητο στις αλλεργίες στα ζώα , επιλέγοντας για κατοικίδιο έναν σκύλο χωρίς τρίχα όπως το αμερικάνικο άτριχο Terrier μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των αλλεργιών. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους συντρόφους που ένα παιδί  μπορεί να έχει αφού  το αμερικάνικο terrier δεν είναι μαλλιαρό και χνουδωτό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα σκυλιά στα συγκεκριμένα Terrier δεν τρέχουν τα σάλια εφόσον διαθέτουν ιδρωτοποιούς αδένες. Συνεπώς, το αμερικάνικο άτριχο Terrier είναι η ιδανική ράτσα σκύλου για εσωτερικό περιβάλλον.

Κατοικίδια ζώα και αλλεργίες

Σφίγγα

Η σφίγγα είναι μία ράτσα γάτας χωρίς τρίχα η οποία μερικές φορές φαίνεται κοκαλιάρα. Αν και δεν είναι τόσο χνουδωτή και απαλή στο άγγιγμα όπως τα άλλα μαλλιαρά αιλουροειδή η σφίγγα έχει τέτοιες ποιότητες που εσείς και το παιδί σας θα εκτιμήσετε. Αυτή η γάτα είναι πολύ έξυπνη και αποζητά την προσοχή. Τρελαίνεται, επίσης ,για συντροφιά με άλλα ζώα όπως τα σκυλιά και οι άλλες γάτες. Διαλέξτε τη Σφίγγα αν το παιδί σας είναι υπερευαίσθητο σε κρίσεις άσθματος. Σε αντίθεση με τις άλλες γάτες η Σφίγγα τρελαίνεται για μπάνιο. Το τακτικό μπάνιο μπορεί να κρατήσει τη Σφίγγα καθαρή και χωρίς αλλεργιογόνα.

Lovebirds ( είδος παπαγάλων αγαπόρνις) και παπαγαλάκια  

Τα κατοικίδια που είναι κλεισμένα σε κλουβιά είναι φιλικά με τα παιδιά και μπορούν να περάσουν ώρες μαζί τους διασκεδάζοντάς τα. Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν! Αυτά τα πουλιά έχουν την ιδιότητα να μιμούνται ήχους και φωνές. Επιπλέον, τα αγαπόρνις και οι παπαγάλοι είναι ασφαλείς επιλογές για τα παιδιά που υποφέρουν από αλλεργίες και αυτά τα πουλιά δεν έχουν ανάγκη για συνεχή φροντίδα. Το να αποφύγουμε τα αγγίγματα σε αυτά είναι ιδανικό και για τα ίδια τα πουλιά καθώς είναι και τα ίδια αρκετά ευαίσθητα. Επιτρέψτε στα παιδιά σας να ταΐσουν και να παρακολουθήσουν αυτά τα πουλιά από κοντά για να το ευχαριστηθούν ακόμη περισσότερο. Επιπλέον τα παιδιά σας  μπορούν να αφήσουν αυτά τα πουλιά να κουρνιάσουν στα δάχτυλά τους.

Χελώνες  

Αρκετά είδη χελωνών αποτελούν τα ιδανικά κατοικίδια για εσωτερικό χώρο για τα παιδιά με αλλεργίες. Οι κοκκινομάγουλες νεροχελώνες και οι ερμητικές χελώνες είναι οι πιο κοινοί τύποι. Αυτές οι χελώνες γίνονται μετρίου αναστήματος και είναι ευκολότερο να τις διαχειριστείς. Προσέξτε όμως γιατί μπορεί να προκαλέσουν δυνατά δαγκώματα τα οποία πονάνε. Οι χελώνες χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν. Η κατοικία τους πρέπει να έχει τα απαραίτητα ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται το νερό, η πρασινάδα και σχηματισμοί με βραχάκια σ’ ένα μετρίου μεγέθους ενυδρείο. Σιγουρευτείτε πως τα παιδιά σας πλένουν τα χέρια τους καλά ώστε να αποφύγουν την μόλυνση από τη σαλμονέλα η οποία προέρχεται από τα βακτήρια της σαλμονέλας που οι χελώνες έχουν την τάση να μεταφέρουν.

Κατοικίδια ζώα και αλλεργίες

Ψάρια

Ένα ψάρι για κατοικίδιο είναι αυτό που οι περισσότεροι προτιμούν. Τα χρυσόψαρα και τα ψάρια –κλόουν είναι δύο παραδείγματα από τα είδη ψαριών τα οποία επιλέγουν τα παιδιά. Το ψάρι είναι εύκολο να το φροντίσετε καθώς μπορεί να επιβιώσει μέσα σε μια γυάλα. Μπορείτε να τοποθετήσετε την γυάλα στο κομοδίνο του παιδιού σου.

Δείτε ακόμα:

Το παιδί μου έφαγε σκυλοτροφή. Τι να κάνω;